Ουκρανός δημοσιογράφος για Τίμοστσουκ: «Είναι πράκτορας ρωσικών υπηρεσιών»

Κυριακή, Μάρτιος 13, 2022 - 12:00μμ
Στρατολογήθηκε το 2012

Στο στόχαστρο έντονης κριτικής έχει βρεθεί ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας Ανατόλι Τίμοστσουκ λόγω της στάσης του μετά τη ρωσική εισβολή.
Ο πρώην αρχηγός της Ουκρανίας και νυν βοηθός προπονητή στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τηρεί σιγή ιχθύος για τη ρωσική ειβολή στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα από τους συμπατριώτες του.
Στη διοίκηση της ομοσπονδίας της Ουκρανίας προτάθηκε να του αφαιρεθεί το δίπλωμα προπονητή, αλλά και τα μετάλλια που κέρδισε ως ποδοσφαιριστής στις διοργανώσεις της χώρας και παράλληλα να αποβληθεί από τα μητρώα των διεθνών ουκρανών ποδοσφαιριστών.
Τώρα ο ουκρανός δημοσιογράφος Κοστιαντίν Αντριούκ υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Τιμοστσούκ είναι πράκτορας των Ρώσων.
Ο Αντριούκ δημοσίευσε φωτογραφίες εγγράφων που που αποδεικνύουν τις επαφές του Τίμοστσουκ με τις ρωσικές Αρχές για να στρατολογηθεί ως πράκτορας δέκα χρόνια πριν, το 2012.
Όπως ανέφερε ο Αντριούκ στο λογαριασμό του στο Telegram, «περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια των πρώτων αναφορών για το διαζύγιό του, έλαβα ένα ενδιαφέρον μήνυμα με πέντε φωτογραφίες από μια άγνωστη διεύθυνση».
Μεταξύ άλλων, στα εν λόγω έγγραφα ο Τίμοστσουκ αναφέρει: «Εγώ, ο Ανατόλι Τίμοστσουκ, επιβεβαιώνω τη συμφωνία μου για την καθιέρωση αμοιβαία επωφελούς και μακροπρόθεσμης συνεργασίας και εκφράζω την ετοιμότητά μου να συμμορφωθώ με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Παράλληλα, σε ένα άλλο απόσπασμα αναφέρεται πως ότι ο Τίμοστσουκ φέρεται να έχει δώσει και όρκο: «Θα υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιδεικνύοντας σεβασμό και υπακοή στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου και του πολίτη».

Υποστήριξη: SilkTech