Λάζαρος Παπαδόπουλος: "Τεράστια οργή στη Ρωσία για τον Πούτιν, η οποία δεν μπορεί να εκφραστεί"

Πέμπτη, Μάρτιος 3, 2022 - 2:00μμ
Μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία, εξηγώντας πώς λειτουργεί το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για να μιλήσει για τον πόλεμο της Ουκρανίας. Ο παλαίμαχος σέντερ έχει γεννηθεί στη Ρωσία (σ.σ.: στις 3 Ιουνίου 1980 στο Κρασνοντάρ), διατηρώντας μέχρι σήμερα δεσμούς με τη δεύτερη πατρίδα του.
Όπως παραδέχθηκε άλλωστε μιλώντας στους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, τα ρωσικά του είναι καλύτερα από τα ελληνικά του.
Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία και στον κίνδυνο να προκύψουν κι άλλες χώρες, που θα χρησιμοποιήσουν τη ρητορική του σε επεκτατικούς πολέμους, στο εγγύς μέλλον.
Αναλυτικά όσα είπε:
"Δυστυχώς στη Ρωσία δεν υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες για να εκφράζουν οι άνθρωποι ελεύθερα την άποψή τους. Όσοι το κάνουν φυλακίζονται, εξαφανίζονται, δηλητηριάζονται. Οι μόνο που μπορούν να εκφράζουν άποψη είναι όσοι βρίσκονται εκτός της Ρωσίας. Καταρχάς, μην ξεχνάμε πως η Ρωσία και η Ουκρανία είναι αδελφικοί λαοί, είναι σαν την Ελλάδα και την Κύπρο. Δεν μιλάμε για πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αλλά κατά της δημοκρατίας. Η Τουρκία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ίδιες αφορμές και να κάνει copy - paste. Με την αφορμή της προστασίας των μειονοτήτων μπήκε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία. Αν δεν πάρουμε μέτρα, θα ξεψαρέψουν κι άλλοι και θα κάνουν το ίδιο.
Υπάρχει τεράστια οργή στη Ρωσία, κανείς δεν θέλει τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο κατώτατος μισθός είναι στα 100€, η σύνταξη στα 70€. Απλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους. Δεν υπάρχει τρόπος για να πει την άποψή του κάποιος, να διαδηλώσει. Παιδάκια κάνουν αντιπολεμικές ζωγραφιές και μπαίνουν στη φυλακή.
Δυστυχώς δεν υπάρχει καλό τέλος αυτή την στιγμή. Παρακολουθώ τι λέγεται στη ρωσική τηλεόραση, έχουν ειπωθεί τρομερές ατάκες ότι θα σβήσουμε την Ευρώπη από τον χάρτη, αυτές είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν στη ρωσική τηλεόραση. Δυστυχώς υπάρχει μειοψηφία του κόσμου που ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει καθαρίσει όλη την αντιπολίτευση. Η ανατροπή μπορεί αν γίνει μόνο από την ελίτ, από το κοντινό περιβάλλον του".
*Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος κατέκτησε το EuroBasket 2005 με την Ελλάδα, όπως επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο Mundobasket 2006, ενώ αγωνίστηκε στη Ρωσία με τα χρώματα της Ντινάνο Μόσχας (2004-'07) και της Χίμκι (2011).

Υποστήριξη: SilkTech