Ελλάδα δεν είναι μόνο η Βόρειος Ελλάδα

Τετάρτη, Φεβρουάριος 16, 2022 - 11:35πμ
Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Προβληματισμός επικρατεί στους ανθρώπους του στίβου της περιοχής εξαιτίας του γεγονότος πως κανένα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου του 2022 δεν θα διεξαχεί, όχι μόνο στην Πάτρα μα ούτε καν στην Νότια Ελλάδα.

Ως γνωστόν το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών που διεξαγόταν την τελευταία εξαετία στο Παμπελοποννησιακό στάδιο ανατέθηκε στη Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο) καθώς τις ίδιες ημερομηνίες με το πρωτάθλημα στίβου, θα διεξαχθεί το Τσάμπιονς Λιγκ ποδοσφαίρου Κωφών (20-25 Ιουνίου), διοργάνωση που ήδη είχε αναλάβει η Πάτρα.

Το σχετικό θέμα είχε αποκαλύψει το sportin.gr

Το πρόβλημα δεν είναι πως το πρωτάθλημα των ανδρών δεν θα γίνει στην Πάτρα, προς Θεού! Οι ενστάσεις των περισσότερων έχουν να κάνουν με τη μη διεξαγωγή ΚΑΝΕΝΟΣ Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου  για το 2022 όχι μόνο στην Πάτρα, μα ούτε έστω στη Νότια Ελλάδα.

Δηλαδή τα άλλα δυο πολυάριθμα σε συμμετοχές πρωταθλήματα όπως είναι αυτά των παίδων - κορασίδων (Κ18) και εφήβων - νεανίδων (Κ20), αφού το νέων ανδρών - νέων γυναικών (Κ23) διεξάγεται από κοινού με το ανδρών - γυναικών.

Θέση όλων είναι ότι Πάτρα με τις άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις (Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Λαδόπουλος), το γεγονός πως βρίσκεται στο μέσον την ηπειρωτικής Ελλάδας και πως είναι ευκολοπροσβάσιμη λόγω των μεγάλων οδικών αρτηριών (Ολυμπία, Ιόνια, Γέφυρα) εδικαιούτο να είχε αναλάβει ένα από τα παραπάνω πρωταθλήματα.

Θυμίζουμε ότι τελικά για το 2022 τα πρωταθλήματα αυτά θα διεξαχθούν, στην Θεσσαλονίκη τωνν Α/Γ, στις Σέρρες των Κ20 και στον Βόλο των Κ18. 

Όλα δηλαδή στην Βόρεια Ελλάδα, το πιο κοντινό στον Βόλο, 300 χλμ μακριά!

Μάλιστα μετά την διαφαινόμενη ματαίωση του Πατρινού Καρναβαλιού, ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα έδινε σημαντικές ανάσες στην  οικονομική ζωή της πόλης. 

Επίσης η συνεχής  μετακίνηση των σωματείων στην Βόρεια Ελλάδα θα είναι εκτός από κοπιαστική για τους αθλητές και πολυδάπανη για τα ίδια τα σωματεία κι αυτό δεν αφορά μόνο τα της Πάτρας, αλλά όλα τα σωματεία της Νοτίου Ελλάδας.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια όταν τις τύχες του ΣΕΓΑΣ διαφέντευε ο αείμνηστος Βασίλης Σεβαστής με τον Κώστα Παπαγόπουλο  έκαναν τέτοιο προγραμματισμό και μοίραζαν τις διοργανώσεις ισόρροπα γεωγραφικά σε όλη την Ελλάδα (όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα). 

Η  Πάτρα διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία Πανελλήνια πρωταθλήματα   τα τελευταία χρόνια, έχοντας την καθολική αναγνώριση από όλο τον κόσμο του στίβου και σε αυτό συνέβαλαν, οι άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις, η τεχνογνωσία των τεχνικών της περιοχής μας, η επάρκεια και το υψηλό επίπεδο των Κριτών και βεβαίως η βοήθεια των φορέων της πόλης και το μεράκι των διοικητικών στελεχών της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π.

ΕΤΟΣ

Α/Γ

Κ23

Κ20

Κ18

Κ 16

2014

ΟΑΚΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΣΕΡΡΕΣ

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2015

ΟΑΚΑ

Μαζί με  Α/Γ

ΣΕΡΡΕΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΓΙΑΝΙΤΣΑ

2016

ΠΑΤΡΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΣΕΡΡΕΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΚΑΒΑΛΑ

2017

ΠΑΤΡΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΧΑΛΚΙΔΑ

ΚΑΒΑΛΑ

2018

ΠΑΤΡΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΧΑΛΚΙΔΑ

ΚΑΒΑΛΑ

2019

ΠΑΤΡΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ

ΚΑΒΑΛΑ

2020

ΠΑΤΡΑ

Μαζί με  Α/Γ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΛΑΡΙΣΑ

5 ΟΜΙΛΟΙ

2021

ΠΑΤΡΑ

Μαζί με  Α/Γ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΒΟΛΟΣ

5 ΟΜΙΛΟΙ

2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαζί με  Α/Γ

ΣΕΡΡΕΣ

ΒΟΛΟΣ

?

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech