Τριήμερο «φωτιά» με τέσσερις ελληνικές ομάδες στους «16» της Ευρωλίγκας

Κυριακή, Δεκέμβριος 12, 2021 - 3:05μμ
Ευρωλίγκα

Ένα «καυτό» τριήμερο για το γυναικείο πόλο ξεκινά σήμερα, καθώς τέσσερις ελληνικές ομάδες συμμετέχουν στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας.


Ολυμπιακός, Εθνικός, Βουλιαγμένη και Γλυφάδα, συνθέτουν το 25% της διοργάνωσης, με τις «ερυθρόλευκες» να θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.


Και θα ξεκινήσουν σήμερα την προσπάθειά τους κόντρα στην Ισπανική Τεράσα (18:30) στον όμιλο που διεξάγεται στο Παπαστράτειο. Ισως είναι και το δυσκολότερο ματς που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων, ωστόσο είναι το φαβορί για την πρωτιά, παίζοντας και εντός έδρας.


Αμέσως μετά από αυτή την αναμέτρηση θα γίνει και η δεύτερη μεταξύ του Εθνικού και της Ρόμα που είναι στο ίδιο γκρουπ. Ο Εθνικός έχοντας πλέον και την Ασλεϊ Τζόνσον στη διάθεσή του, θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να διεκδικήσει την δεύτερη θέση σε έναν όμιλο αρκετά δύσκολο. Το ματς θα αρχίσει στις 20:15.


Δύσκολα τεστ για Βουλιαγμένη και Γλυφάδα


Στον όμιλο της Βουδαπέστης η Βουλιαγμένη παίζει στις 19:00 με την Ουίπεστ στην πρεμιέρα. Η ομάδα των νοτίων προαστίων έχει πέσει σε όμιλο «φωτιά» με Οριζόντε Κατάνια και Ουραλότσκα, με την πρόκριση να φαντάζει δύσκολη, αλλά όχι απίθανη.


Την ίδια ώρα στην Πάντοβα (19:00) η Γλυφάδα αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα του ομίλου της, την πανίσχυρη Κίνεφ Κίρισι, σε ένα γκρουπ που υπάρχει και η τοπική ιταλική ομάδα, μαζί με την Μεντιτεράνι.


Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη φάση των ομίλων


Γκρουπ Ε (Σαμπαντέλ)


20:00 Σαμπαντέλ – Φερεντσβάρος
21:45 Ντουναϊσβάρος – Ματαρό


Γκρουπ F (Πειραιάς)


19:00 Ολυμπιακός- Τεράσα
20:15 Εθνικός – Ρόμα


Γκρουπ G (Βουδαπέστη)


19:00 Ουίπεστ – Βουλιαγμένη
21:00 Κατάνια- Ουραλότσκα


Γκρουπ H (Πάντοβα)


19:00 Κίνεφ Κίρισι- Γλυφάδα
21:00 Παντοβα - Μεντιτεράνι

Υποστήριξη: SilkTech