ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Μωραΐτη, Συναδινού και Αλεξίου, με τον ΠΣΑΠ

Τρίτη, Νοέμβριος 9, 2021 - 10:04μμ

Το μείζον θέμα των χρεών προς τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από παρελθόντα έτη, τα οποία αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ έθεσε η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ στον Τομεάρχη Αθλητισμού και τους συντονιστές του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό και Κώστα Αλεξίου, στη σημερινή συνάντησή τους, στα γραφεία του Συνδέσμου. Ο ΠΣΑΠ ενημέρωσε επίσης για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, προκειμένου να υπάρξει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις του Συνδέσμου για την οριστική επίλυση του.

Παράλληλα, ο ΠΣΑΠ αναφέρθηκε στο σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την κατοχύρωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ανάμεσα στα οποία οι αμοιβές των αθλητών, η απαξίωση του επαγγέλματος, η ανύπαρκτη ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και η αναγνώριση της εργασιακής σχέσης που διέπει του ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη κατοχύρωση του θεσμικού ρόλου του ΠΣΑΠ στο ποδόσφαιρο, στην προσπάθεια για τη δημιουργία Ταμείου Αρωγής των ποδοσφαιριστών, αλλά και στη διεκδίκηση πνευματικών δικαιωμάτων από τη διαχείριση της εικόνας των ποδοσφαιριστών.Από πλευράς αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία τονίστηκε η σύμπτωση απόψεων σε ό, τι αφορά τα δεδουλευμένα, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα του επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και αναπτύχθηκε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που τέθηκαν. 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύτηκε για ανάληψη κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις, τόσο στο θέμα των χρεών προς τους ποδοσφαιριστές, όσο και για τα γενικότερα θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως τέθηκαν από τον ΠΣΑΠ. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να ενισχυθεί και να συνεχισθεί ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία να συμβάλει, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, στη προώθηση των αιτημάτων του ΠΣΑΠ. Η συνάντηση ανάμεσα στον τομεάρχη Αθλητισμού και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Θάνο Μωραϊτη, καθώς και τους συντονιστές του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό και Κώστα Αλεξίου, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία.Τον ΠΣΑΠ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός του Γιώργος Μπαντής, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Γεωργίου και οι νομικοί σύμβουλοι Μακρυνιώτης και Καλούδης. 

Υποστήριξη: SilkTech