Ντιέγκο Μαραντόνα: Γιατί η αστυνομία ψάχνει το παρελθόν των 7 υγειονομικών που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Τρίτη, Νοέμβριος 9, 2021 - 8:05πμ
Ντιέγκο Μαραντόνα

Μετά από εντολή της εισαγγελίας που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, οι επτά επαγγελματίες της υγείας (γιατροί, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, νοσοκόμοι) οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση βρέθηκαν στα δικαστήρια όπου έδωσαν δαχτυλικά αποτυπώματα και ελέγχθηκαν όλα τα στοιχεία που αφορούν τα ποινικά τους μητρώα.

Στις 25 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο το Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο θρυλικός Αργεντινός άσος εξακολουθούν να απασχολούν τη δικαιοσύνη και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η έρευνα, για τα όσα έγιναν τις τελευταίες δραματικές ώρες στο σπίτι που είχε νοικιάσει ο Ντιέγκο στο Τίγκρε του Μπουένος Άιρες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, σιγά, σιγά ολοκληρώνεται και σήμερα το πρωί (ώρα Αργεντινής) οι επτά επαγγελματίες της υγείας που εμπλέκονται στην υπόθεση, βρέθηκαν στα γραφεία της εισαγγελίας του Σαν Ισίντρο.
Ο λόγος για τους Λεοπόλδο Λούκε (νευροχειρούργος), Αγκουστίνα Κοσάσοφ , Κάρλος Άνχελ Ντίαζ (ψυχολόγος), Νάνσι Εντίθ Φλορίνι (συντονίστρια γιατρός της ιδιωτικής κλινικής), Μαριάνο Περόνι (συντονιστής νοσοκόμος), Ρικάρντο Ομάρ Αλμιρόν (νοσοκόμος), Νταϊάνα Γκιζέλα Μαντρίντ (νοσοκόμα).

Όλοι οι παραπάνω βρέθηκαν στο ειδικό τμήμα της ομάδας των εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την υπόθεση (Κόσμε Ιριμπαρέν,. Πατρίσιο Φεράρι, Λάουρα Κάρπα) προκειμένου να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίες και να εξακριβωθεί αν έχουν φάκελλο από παρόμοια περιστατικά ή αν γενικά έχουν απασχολήσει τις αρχές.

Η συγκεκριμένη διαδικασία, συνήθως διεξάγεται όταν ερευνάται κάποιος κατηγορούμενος και μέχρι τώρα δεν είχε ζητηθεί, ωστόσο από τη στιγμή που κατατέθηκε το σχετικό αίτημα γίνεται αντιληπτό ότι τα ευρήματα που έχουν συγκεντρώσει οι εισαγγελείς φαίνεται ότι είναι ικανά για να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από τις καταγγελίες που είχαν κάνει οι κόρες του Ντιέγκο, αλλά και τις αιχμές που είχαν αφήσει άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον (για τις συνθήκες διαβίωσης του στο σπίτι στο Τίγκρε), είχε διαταχθεί νεκροτομή η οποία αποκάλυψε ότι ο θάνατος επήλθε από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Επίσης από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, είχε αφήσει αιχμές για το γιατρό που τον χειρούργησε και την ομάδα που είχε αναλάβει να τον προσέχει, ενώ πριν από 15 ημέρες όταν κλήθηκε να δώσει κατάθεση μετά το τρίωρο τετ α τετ με τον εισαγγελέα είχε πει: «Τα ιατρικά λάθη και η έλλειψη φροντίδας οδήγησαν τον Ντιέγκο στο θάνατο».
Οι επτά εμπλεκόμενοι ερευνώνται για «ανθρωποκτονία με πιθανή πρόθεση» και άπαντες έχουν βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, με τους γιατρούς να δέχονται τα πυρά των υπόλοιπων οι οποίοι όπως τόνισαν «ακολουθούσαν τις εντολές τους».

Σήμερα πάντως αυτός που βρέθηκε πρώτος στην εισαγγελία ήταν ο νευροχειρούργος Λεοπόλδο Λούκε ο οποίος αν και πολιορκήθηκε από εκπροσώπους των ΜΜΕ αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο (υπήρχε μάλιστα και ένταση καθώς ο δικηγόρος του έσπρωξε μία κάμερα εκνευρισμένος), ενώ έμεινε στην αίθουσα για 15 λεπτά ακολούθησε ο συντονιστής νοσοκόμος Μαριάνο Περόνι.

«Προσωπικά δεν μετανιώνω για τίποτα. Το μόνο που μας είχαν πει ήταν ότι πάντα έπρεπε κάποιος να είναι με τον Ντιέγκο κι αυτό κάναμε. Νομίζω ότι υπήρχε κακή επικοινωνία μεταξύ των θεραπόντων ιατρών, αλλά αυτό είναι κάτι που με ξεπερνά γιατί εγώ είμαι απλά ένας νοσοκόμος. Κι ο ρόλος μου ήταν να ελέγχω πως πάντα θα υπήρχε κάποιος στο πλευρό του... Καταλαβαίνω ότι είναι υποχρεωτικό όλο αυτό που γίνεται αλλά προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα παραπεμφθώ σε δίκη», είπα ο Περόνι.

Δηλώσεις έκανε και ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίαζ ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ποινικό μητρώο και κανέναν φόβο για την συγκεκριμένη υπόθεση, τόνισε ότι: «Η ζωή του Ντιέγκο γενικά ήταν... υπερβατική. Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος ένοχος για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, αλλά όπως δήλωσα και στους εισαγγελείς όπως τον έβλεπα εγώ ήταν καλά. Δεν ήταν υπό την επήρρεια ουσιών και αυτός έπαιρνε τις αποφάσεις».

Αντιθέτως η ψυχολόγος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ (η οποία είχε βρεθεί από τους πρώτους στο σπίτι και είχε ξεκινήσει την προσπάθεια ανάνηψης) μίλησε μέσω του δικηγόρου της Βλάντιμιρ Μίσχαντσουκ ο οποίος δήλωσε ότι η πελάτης του έχει καθαρό ποινικό μητρώο και όλες οι καταθέσεις μέχρι στιγμής δικαιώνουν τα όσα έχει υποστηρίξει η ίδια ενώπιον των αρχών από την πρώτη στιγμή.

«Ο Ντιέγκο ήταν σε θέση να παίρνει μόνος του τις όποιες αποφάσεις τον αφορούσαν και όπως επιβεβαιώνουν κι από την κλινική όπου είχε νοσηλευτεί δεν είχε ιστορικό με καρδιακά προβλήματα», πρόσθεσε ο Μίσχαντσουκ και πλέον όλοι αναμένουν το εισαγγελικό πόρισμα για να δούμε αν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δίκη ή αν θα μπει στο αρχείο.

Υποστήριξη: SilkTech