Διπλά μάγκες οι παίκτες της Νεάπολης

Τρίτη, Νοέμβριος 2, 2021 - 11:48πμ
Εχουν άλλα όνειρα!

Αίσθηση προκάλεσε, μα και δεκάδες συγχαρητήρια μηνύματα, η απόφαση της Νεάπολης Πατρών όπως συμπαρασταθούν συμβολικά σε όλους όσοι μάχονται κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού.

Έτσι πριν λίγες ημέρες στον αγώνα Κυπέλλου ΕΠΣΑ με τον Ολυμπιακό, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των παικτών, ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Ζαχαράτος φόρεσε περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου / της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το γεγονός μεταδόθηκε σε πανελλήνια αποκλειστικότητα από το sportin.gr και προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον.

Αναπαρήχθη δε από όλα τα μεγάλα sites της Αθήνας, αλλά και από τηλεοπτικές εκπομπές.

Ήσαν όμως ακόμα περισσότερες εκείνες οι εκπομπές που ζήτησαν συνέντευξη στελεχών της ομάδας.

Η αντίδραση της Νεάπολης; Η αναμενόμενη. Διακριτικά αποφάσισε να παραμείνει στο προσκήνιο.

Ιδού η ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Την περασμένη εβδομάδα, ημέρα Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό Πατρών για το κύπελλο Αχαΐας, με τον αρχηγό μας να φορά το περιβραχιόνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Με την κίνησή μας αυτή , θελήσαμε να προσφέρουμε ένα μικρό λιθαράκι στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται ορισμένοι συνάνθρωποι μας. Η κίνησή μας αυτή κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη μερίδα ατόμων με πολλά αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια αλλά και αθλητικά sites να αναφέρονται στο γεγονός και να επαινούν αυτή μας την προσπάθεια. Αρκετές προτάσεις έφτασαν στα χέρια μας για συνεντεύξεις σε Αθηναϊκά αλλά και τοπικά μέσα.
Θεωρώντας πως η κίνησή μας στέφθηκε από επιτυχία και πώς καταφέραμε να κάνουμε μια μικρή μερίδα ανθρώπων να χαμογελάσει , θα θέλαμε δημόσια να ευχαριστήσουμε όλα τα κανάλια και τα μέσα που έδειξαν το ενδιαφέρον τους και μας τίμησαν.
Ωστόσο, επειδή η κίνησή μας αυτή ήταν καθαρά συμβολική και δεν αποσκοπούσε στην προώθηση της ομάδας ή εμάς των ιδίων, δηλώνουμε πως θα θέλαμε να διατηρήσουμε το χαμηλό μας προφίλ. Εκείνο της άσημης, τοπικής ομάδας, που δίνει τον αγώνα της μέσα στα λασπωμένα χωράφια της επαρχίας και που οι πιτσιρικάδες και οι παραλίγο διάσημοι ποδοσφαιριστές που φορούν την φανέλα της, αρέσκονται στο να κάνουν όνειρα. Όνειρα πως μέσα από αυτές τις μικρές, συμβολικές, "ανούσιες" κινήσεις τους μέσα σε αυτό το μικρό, λασπωμένο χωράφι που ματώνουν τα γόνατα τους κάθε Κυριακή, θα καταφέρουν να αλλάξουν τον κόσμο. Ή τουλάχιστον, θα συνεχίσουν προσπαθώντας!
Οι παίχτες , οι οπαδοί, η διοίκηση. Ίδια πρόσωπα».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech