Εννέα παίκτες από την ΑΕΚ σε Προμηθέα και Περιστέρι

Πέμπτη, Αύγουστος 12, 2021 - 5:00μμ
Ρογκαβόπουλος

Είναι συνηθισμένο στο ελληνικό πρωτάθλημα αρκετοί πρώην συμπαίκτες να ανταμώνουν ξανά μετά από λίγο καιρό σε άλλη ομάδα. Αυτό θα συμβεί και τη φετινή σεζόν για 4+5 παίκτες.

Γιατί τους χωρίσαμε έτσι; Διότι 4 εξ αυτών θα είναι συμπαίκτες στο Περιστέρι, ενώ οι 5 θα αγωνίζονται για λογαριασμό του Προμηθέα στην Πάτρα.

Κοινός παρονομαστής των παικτών αυτών; Η ΑΕΚ! Διότι την διετία 2019-21 η Ένωση είχε στις τάξεις της αυτούς τους παίκτες, οι οποίοι από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται σε δύο εκ των βασικών ανταγωνιστών της στην Basket League.

Αυτοί που μετακόμισαν στα δυτικά

Την περσινή σεζόν τέσσερις παίκτες που βρίσκονταν στα ίδια αποδυτήρια, αυτά της ΑΕΚ, θα είναι μαζί, όμως στα δυτικά προάστια.

Οι Γιανίκ Μορέιρα, Δημήτρης Μωραϊτης, Δημήτρης Κατσίβελης και Λίνος Χρυσικόπουλος θα παραμείνουν συμπαίκτες, όμως αυτή τη φορά σε άλλη ομάδα. Και οι τέσσερις άφησαν την ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και συμφώνησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο Περιστέρι.

Αυτός που άνοιξε τον... χορό ήταν ο Μωραϊτης, που υπέγραψε για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ τον ακολούθησε ο Κατσίβελης. Εν συνεχεία, ο Μορέιρα επισφράγισε την επιστροφή του στο Περιστέρι, για να συμπληρώσει το καρέ ο Χρυσικόπουλος.

Αυτοί που μετακόμισαν στην Πάτρα

Ο Νίκος Γκίκας την περσινή σεζόν είχε σημαντικό ρόλο στο πλάνο της ΑΕΚ. Ο διεθνής γκαρντ φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα τα τελευταία δύο χρόνια, όμως η νέα σεζόν θα τον βρει σε γνώριμα -για εκείνον- λημέρια.

Ο Προμηθέας κατάφερε να τον κάνει δικό του, με τον Γκίκα να επιστρέφει στην Πάτρα μετά τη σεζόν 2018-19. Μαζί του θα αγωνίζεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Ο «Ρόγκα» στα μέσα της περασμένης σεζόν έθεσε εαυτόν εκτός ΑΕΚ, έπειτα από 3,5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι ο Προμηθέας, με τον οποίο έφτασε σε συμφωνία και αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στο πλάνο του Λουίς Κασιμίρο.

Οι δύο διεθνείς θα συναντήσουν στην Πάτρα και τρεις συμπαίκτες τους από τη σεζόν 2019-20. Πρόκειται για τους Χάρη Γιαννόπουλο, Τζεράι Γκραντ και Κέντρικ Ρέι. Οι δύο πρώτοι θα αγωνιστούν για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην ομάδα της Πάτρας, έχοντας πάρει μεταγραφή από την ΑΕΚ, ενώ ο Ρέι αποτελεί νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Κασιμίρο.

Υποστήριξη: SilkTech