Bάσανα που'χει ο πρωταθλητισμός (παράπονα γονέα)

Σάββατο, Ιούλιος 10, 2021 - 12:58μμ

Δεν είναι εύκολο πράγμα να συντηρεί μια οικογένεια ένα παιδί που κάνει πρωταθλητισμό.

Δυστυχώς τα περισσότερα έξοδα μετακυλύονται από το κράτος και την ΓΓΑ, στις Ομοσπονδίες, αυτές με τη σειρά τους στους συλλόγους και τελικά στους ίδιους του αθλητές και στις οικογένειές τους.

Είναι χαρακτηριστική η επιστολή που λάβαμε από γονέα αθλητή με αφορμή το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης όλων των κατηγοριών που διεξάγεται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε το παράπονό του (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του «S»:

«Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας και οικονομικής αφαίμαξης λόγω covid σε όλες τις οικογένειες, έρχεται η ΚΟΕ να οργανώσει τα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (όπως πέρσι) και όχι στην επαρχία. Αποτέλεσμα, όσον αφορά τις οικογένειες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να μετέχουν τα παιδιά τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση (διαμονή, μετακίνηση και φαγητό) ενώ οι οικογένειες από την επαρχία και την Πάτρα κυριολεκτικά να ματώνουν οικονομικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μικροί κολυμβητές και κολυμβήτριες του ΝΟΠ που καλούνται από το σωματείο να καταβάλουν 280€ για κάθε παιδί (κοντά στα 600€ για δύο παιδιά) για συμμετοχή σε αποστολή 3 ημερών στην Αθήνα (διαμονή, μετακίνηση και φαγητό)!!! Ούτε η ενασχόληση με το τένις που θεωρείται το ακριβό άθλημα δε στοιχίζει τόσο!!! Μήπως ο σχεδιασμός του σωματείου θα έπρεπε να είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες της εποχής; Μήπως το σωματείο θα έπρεπε να κάνει τον προγραμματισμό του μέσα στη χρονιά ώστε να συμμετέχει και αυτό με χορηγίες και τα αποθεματικά των συνδρομών των αθλητών στα έξοδα της αποστολής και όχι απλώς να συγκεντρώνει τα χρήματα λίγο πριν την αποστολή; Τη στιγμή μάλιστα που αρκεί ένα μόνο θετικό rapid test -από αυτά που θα κάνουν οι νεαροί κολυμβητές μία ημέρα πριν τους αγώνες- για να οδηγήσει σε ακύρωση όλης της αποστολής οπότε και τα χρήματα, όλα ή μέρος αυτών θα χαθούν!!!».

Κι αυτό γίνεται σε όλα σχεδόν τα σωματεία σε όλα σχεδόν τα αθλήματα...

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech