Βροχή συλλυπητηρίων για την απώλεια του Πέτρου Λεβεντάκου

Τρίτη, Ιούνιος 29, 2021 - 12:38μμ

Στο πένθος και τη θλίψη βύθισε από το πρωί της Τρίτης τον αθλητικό και όχι μόνο, κόσμο της Πάτρας η είδηση του θανάτου του Πέτρου Λεβεντάκου.

Ο παλαίμαχος άσος της Παναχαϊκής ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της πόλης και τα συλλυπητήρια μηνύματα έρχονται… βροχή από το πρωί.

ΠΑΕ Παναχαϊκή: «Καλό ταξίδι Πετράν»

Σήμερα ο Πέτρος Λεβεντάκος, ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής, έφυγε από τη ζωή και κατέλαβε εξέχουσα θέση στην κοινωνία των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου περνώντας στο πάνθεον της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού.

Ο «Πετράν», ο σπουδαίος αυτός θρύλος της Παναχαικής θα παραμένει αιώνια ζωντανός στη μνήμη όλων μας. Μαζί με τον Θέμη Ρήγα, τον Κώστα Δαβουρλή και τόσους άλλους θα είναι πλέον θεματοφύλακας – άγγελος της αγαπημένης του ομάδας.

Ο Πέτρος Λεβεντάκος γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου το 1945 στην Πάτρα και ξεκίνησε την καριέρα του το 1962 στην Παναχαϊκή. Το 1965 πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Πειραιώς, στον οποίο έμεινε ως το 1971 όταν και επέστρεψε στην ομάδα της Πάτρας. Το δεύτερο πέρασμά του από την Παναχαϊκή διήρκησε τέσσερα χρόνια, κατά το οποίο αποτέλεσε μαζί με τους Δαβουρλή, Ρήγα, Στραβοπόδη και πολλούς άλλους, μέλος της μεγάλης ομάδας των κοκκινόμαυρων, η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος την σεζόν 1972-73 και κέρδισε την έξοδο στην Ευρώπη. Το 1975 αποχωρεί από την Παναχαϊκή και αγωνίζεται για έναν χρόνο στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα που καταλαμβάνει την 5η θέση του Πρωταθλήματος τη σεζόν 1975-76. Το 1976 συνέχισε την σταδιοδρομία του στην άλλη μεγάλη ομάδα της Πάτρας, τον Α.Π.Σ. Πάτραι, με τον οποίο αγωνίστηκε για 3 χρόνια.

Μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής, ασχολήθηκε με την προπονητική έχοντας περάσει από ομάδες όπως ο Ναυπακτιακός Αστέρας, ο Α.Ο. Κέρκυρα, ο Φωκικός Άμφισσας, ο Α.Π.Σ. Πάτραι, ο Φωστήρας Οβρυάς κ.α. Τη σεζόν 2008/09 είχε διατελέσει και γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής.

Καλό ταξίδι…..!!!

Π.Γ.Ε.

ΛΕΒΕΝΤΑΚΟΣ ένα κομμάτι της Ιστορίας της Παναχαϊκής έφυγε από τη ζωή.

 Καλό Ταξίδι Πέτρο, πάντα θα σε θυμόμαστε.

Μεταφέρουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Το Δ.Σ. της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης.


Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Αχαΐας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Λεβεντάκου, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του αχαϊκού ποδοσφαίρου, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 ετών. Μέλος της θρυλικής 5άδας της Παναχαϊκής, ο Πέτρος Λεβεντάκος κατατάσσεται μέσα στους μεγάλους άσους της εποχής τους, ενώ είχε και σπουδαία προπονητική καριέρα σε αρκετές ομάδες.

Κώστας Πελετίδης για Π. Λεβεντάκο: «Θρύλος της Παναχαϊκής»

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μόλις πληροφορήθηκε την δυσάρεστη είδηση της απώλειας του Πέτρου Λεβεντάκου εξέφρασε την λύπη του και δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη σήμερα, ένα θρύλο του ποδοσφαίρου, που με την απαράμιλλη τεχνική του και το ταλέντο του, καταξιώθηκε ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής.

Ο Πέτρος Λεβεντάκος, ήταν θρύλος της Παναχαϊκής, αφού με την ιστορική παρέα των ποδοσφαιριστών, έφτασαν το πατραϊκό ποδόσφαιρο ψηλά και την Παναχαϊκή μια ομάδα της Ευρώπης.

Τάκης Πετρόπουλος

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος,  με την αναγγελία του θανάτου της μεγάλης δόξας του ποδοσφαίρου Πέτρου Λεβεντάκου δήλωσε:

«Ο Πέτρος Λεβεντάκος, πέρα από την υψηλή τεχνική του, ήταν κι ένας από τους πιο ευφυείς Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, που με το παιγνίδι και τις επινοήσεις του σκορπούσε μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση.

Η προσφορά του στο Πατραϊκό και το Ελληνικό ποδόσφαιρο ως παίκτης, αλλά και προπονητής είναι  ανεκτίμητη και η απώλεια του προκάλεσε μεγάλη λύπη σε όλη την πόλη και στην αθλητική κοινότητα της χώρας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Γιάννα και στην οικογένεια του».

Απόλλων Πατρών: «Φτωχότερος ο αθλητισμός της Πάτρας, καλό ταξίδι Πέτρο...»

Η αθλητική κοινότητα της Πάτρας έχασε ένα εκλεκτό της μέλος και έγινε φτωχότερη μετά την απώλεια του Πέτρου Λεβεντάκου, που συνέδεσε το όνομα του με τη μεγάλη Παναχαϊκή.

Οι οικογένειες του Απόλλωνα-Απολλωνιάδας & Εσπέρου Α.Ο.Π.Α. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι Πέτρο.

Γρ. Αλεξόπουλος: Έφυγε μια εμβληματική μορφή του ποδοσφαίρου

Με απέραντη θλίψη η Πάτρα,  η οικογένεια της Παναχαϊκής και ο φίλαθλος κόσμος αποχαιρετούν  έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που έγραψε ιστορία, μια εμβληματική για την πόλη- και όχι μόνο-  μορφή του ποδοσφαίρου.

Ο Πέτρος Λεβεντάκος που έφυγε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, υπήρξε και παραμένει ταυτόσημος με την ιστορία της Παναχαϊκής και την εποχή των μεγάλων ονομάτων, της μεγάλης ομάδας των κοκκινόμαυρων με τους  θρυλικούς και αείμνηστους Δαβουρλή και Ρήγα, τον Στραβοπόδη, τον Μιχαλόπουλο και όλους τους μεγάλους,  όταν τα γήπεδα δονούνταν από αγωνιστικό παλμό, συγκίνηση  και ήθος.

Μας αποχαιρετά έχοντας αφήσει το στίγμα του ως παίκτης και ως προπονητής όπου και αν αγωνίστηκε, σε όποια ομάδα και αν έδωσε την ψυχή του και τις γνώσεις του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον μνημονεύουμε εντός και εκτός γηπέδων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια της Παναχαϊκής.

Χρ. Αλεξοπούλου : Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Πέτρου Λεβεντάκου

Η Ομάδα της χρυσής περιόδου της Παναχαϊκής έχασε σήμερα ακόμη ένα σπουδαίο παίκτη, σκορπώντας θλίψη στο φίλαθλο κόσμο της Πάτρας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Λεβεντάκου, που μαζί με τον Θέμη Ρήγα και τον Κώστα Δαβουρλή, ανήκουν πλέον στους θρύλους της κοκκινόμαυρης ιστορικής διαδρομής.

Ώρα Πατρών: Για την απώλεια του Πέτρου Λεβεντάκου

Η χρυσή πεντάδα της Παναχαϊκής που την οδήγησε στα ευρωπαϊκά σαλόνια  μετρά άλλη μία απώλεια. Ο Πέτρος Λεβεντάκος το δεκάρι έφυγε από τη ζωή αφήνοντας έντονα αποτυπώματα στον ποδοσφαιρικό χώρο της χώρας και ιδιαίτερα της περιοχής μας. Σημαντική ήταν η προσφορά του ως προπονητή σε αρκετές ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πέτρος Λεβεντάκος στις δημοτικές εκλογές του 2019 τίμησε το ψηφοδέλτιο της παράταξης μας Ώρα Πατρών με τη συμμετοχή του. Εκφράζουμε τη θλίψη μας και συμπαράστασή μας στους οικείους του και στο φίλαθλο κόσμο της πόλης μας.

Γεια σου Πετράν!

Αθλητική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Εφυγε από την ζωή ο Πέτρος Λεβεντάκος, ''πηγαίνοντας'' πλέον να συναντήσει τους άλλους συμπαίκτες του, τον Ρήγα, τον Δαβουρλή, τον Καπανδρίτη, τον Νικολάου στην ''γειτονιά των αγγέλων''.

Η οικογένεια του Πατραϊκού ποδοσφαίρου έγινε πιό φτωχή, διότι ο Πέτρος άφηνε το προσωπικό του στίγμα και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση, αφού εκτός από χαρισματικός ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής την δεκαετία του '70,  εξακολούθησε να είναι από τους πλέον συμπαθείς και αγαπητούς στην Πατραϊκή κοινωνία, στον επαγγελματικό του χώρο αλλά και στον μικρόκοσμο του αθλητισμού της πόλης μας.

Το Αθλητικό τμήμα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αχαίας, εκφράζει στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια.

Υποστήριξη: SilkTech