Η οικογένεια Αγγέλου και οι δεσμοί της με την Πάτρα

Κυριακή, Μάιος 23, 2021 - 12:00μμ
Ο Απόλλων με τον πατέρα Αγγέλου (Νο 5)
Ο Γιώργος Αγγέλου παίζει φέτος στον Απόλλωνα Πατρών και πρωταγωνιστεί ακολουθώντας τα... χνάρια του πατέρα του. Ο Βαγγέλης Αγγέλου στις αρχές της 10ετίας του ’80 και αποτέλεσε το μήλο της έριδος για αρκετές ομάδες της Α’ Εθνικής και το καλοκαίρι του 1984, όταν αποφάσισε να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα και να φύγει από τη Χαλκίδα!

Παρότι αρχικά βρέθηκε κοντά στον Ιωνικό Νικαίας, τελικά κατέληξε στον Απόλλωνα Πάτρας που εκείνη την εποχή ήταν από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, κάνοντας για μια τριετία πολύ καλές εμφανίσεις και με εντελώς διαφορετικό στυλ από εκείνες που ακολούθησαν με Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Ηρακλή.

Στην Πάτρα ο Αγγέλου ήταν από τους βασικούς σκόρερς της ομάδας του, σε μια σούπερ ομάδα με συμπαίκτες μεταξύ άλλων τους Κώστα Πετρόπουλο, Λιανό, Μέλις, Παπαγιάννη κ.α.

Στην Πάτρα τότε, στο πλαίσιο της μεταγραφής είχε γίνει και ένας φιλικός αγώνας μεταξύ του Απόλλωνα Πάτρας και της ΑΓΕ Χαλκίδας.

Σημειώστε ότι ο Βαγγέλης Αγγέλου επέστρεψε αργότερα στον Απόλλωνα και σαν προπονητής.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από τη σελίδα Classic Ελληνικό Μπάσκετ Official  στο facebook, ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι με το Νο 5 ενώ η σύνθεση της τότε μεγάλης ομάδας του Απόλλωνα Πάτρας αποτελείται από τους εξής:

Λιανός (10), Μέλις (9), Παπαγιάννης (13), Αγγελόπουλος (12), Πετρόπουλος (7), Αλεξόπουλος (14), Αγγέλου (5), Μπερδέσης (8), Πολυδωρόπουλος (4), Κιτσούκαλης (6).

ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΤΣΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΊΚΗ

Μια άλλη πατρινή ομάδα που έπαιζε στην Α2, πήρε την ίδια εποχή το δεύτερο μεγαλύτερο όνομα της ΑΓΕΧ τον Κανατσέλο. 

* Του Ανδρέα Χριστόπουλου

Υποστήριξη: SilkTech