Κόντρα σε προβλήματα και απουσίες η Παναχαϊκή στο ντέρμπι (14:45) με τον Ιωνικό

Κυριακή, Μάρτιος 28, 2021 - 10:32πμ

Το δυσκολότερο παιχνίδι -μέχρι ώρας- στη χρονιά δίνει η Παναχαϊκή στη χειρότερη χρονική συγκυρία στη Νίκαια. Ο πρωτοπόρος Ιωνικός φιλοξενεί (14:45, live στο sportin.gr) τους… πληγωμένους «κοκκινόμαυρους» για την 17η αγωνιστική της Super League 2.

Με πολλά προβλήματα απουσιών μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν η Παναχαϊκή, που συν τα άλλοις είχε να αντιμετωπίσει την περιπέτεια με τα κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα, λίγο πριν αναχωρήσει τελικά για τη Νίκαια.

Η χρονιά μέχρι τώρα

Τα παιχνίδια λιγοστεύουν και κάθε πετυχημένο αποτέλεσμα φέρνει τις ομάδες πιο κοντά στο στόχο τους. Ο πρωτοπόρος πλέον Ιωνικός, μετά από τρεις νίκες στη σειρά, υπερασπίζεται τη θέση του. Είναι μάλιστα τρεις βαθμούς μπροστά. Το εμπόδιό του αυτή τη φορά λέγεται Παναχαϊκή, μια ομάδα που ξεκίνησε φιλόδοξα, αλλά έμεινε νωρίς πίσω.

Μάλιστα έκανε την πρώτη ήττα της στον πρώτο γύρο από τον Ιωνικό με 1-0 (90’ σουτ Ομάρ) για να ακολουθήσουν και άλλα άτυχα αποτελέσματα.

Έτσι τώρα η Παναχαϊκή βρίσκεται να ψάχνει αρχικά τον τρόπο να είναι στην πρώτη εξάδα και για το λόγο αυτό θα παίξει στη Νεάπολη για ότι καλύτερο μπορεί. Δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία εκτός έδρας με τέσσερις ισοπαλίες όμως και δύο ήττες στην Κρήτη.

Η προϊστορία και η… αξέχαστη συνάντηση

Η ιστορία των δύο ομάδων έχει πολλά παιχνίδια από τη δεκαετία του ’60. Ωστόσο υπάρχουν και αξέχαστα, όπως η νίκη της Παναχαϊκής το 2002 στη Νεάπολη, μοναδική στην Α’ Εθνική στην έδρα του Ιωνικού και μοναδική εκεί τα τελευταία 35 χρόνια για τα πρωταθλήματα.

Γιατί στο Κύπελλο πέρσι η Παναχαϊκή απέκλεισε τον Ιωνικό στη Νεάπολη, με νίκη 2-1 (40’ σουτ Μάναλης – 17’ σουτ Μωραίτης, 77’ κεφαλιά Κυνηγόπουλος).

Αλλά να θυμηθούμε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι του 2002. Τελευταία αγωνιστική στην Α’ Εθνική και ο Εθνικός Αστέρας με την Παναχαϊκή μάχονται για την παραμονή. Η ομάδα της Πάτρας νικά 2-0 στη Νεάπολη τον Ιωνικό (53’ κεφαλιά Βούκτσεβιτς, 70’ σουτ Ιστιόλ) και περιμένει με αγωνία τη λήξη του αγώνα Εθνικού Αστέρα – Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός νικά 2-1 και ο Εθνικός Αστέρας υποβιβάζεται, ενώ η Παναχαϊκή πανηγυρίζει την παραμονή της.

Με σύνθεση… ανάγκης και μία σημαντική επιστροφή

Μετά από πολύ περιπέτεια και με κύριο μέλημα την υγεία της αποστολής και των οικογενειών των ανθρώπων της ομάδας, η Παναχαϊκή ταξίδεψε στη Νίκαια για το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής την Κυριακή (28/3) με τον Ιωνικό.

Μετά τα τελευταία τεστ κορωνοϊού που έδειξαν ότι οι «κοκκινόμαυροι» μπορούν να αγωνιστούν κανονικά, χωρίς ουσιαστικές απώλειες (από κρούσματα) στο ρόστερ τους, πλέον όλοι στην ομάδα επικεντρώνονται στο σπουδαίο παιχνίδι με τους Νικαιώτες.

Ο Χρήστος Καραπίτσος είδε τον Κουσκουνά να συμμετέχει κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις και πήρε μαζί τους για τη Νίκαια τους εξής 17 ποδοσφαιριστές: Κολοβούρης, Σούλης, Πάνος, Σταμόπουλος, Λαρρέα, Πατάπης, Μαρκοπουλιώτης, Ανάκογλου, Μασούρας, Τσερούτι, Μπάτροβιτς, Κουσκουνάς, Γιούσης, Κόκας, Παπαδόπουλος, Μπελεζάκης και Αργυρόπουλος.

Θυμίζουμε ότι λόγω τραυματισμού απουσιάζουν οι Μουστακόπουλος, Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας και Αραβίδης, ενώ τιμωρημένος είναι ο Μπρους (μετά την κόκκινη με τον Απόλλωνα Λάρισας) δημιουργώντας έτσι ένα «σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες» την κατάρτιση τόσο της ενδεκάδας όσο κυρίως τα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Πάνοπλος για το σερί ο Ιωνικός

H προετοιμασία της ομάδας της Νίκαιας συνεχίστηκε με προπόνηση στο γήπεδο της Νεάπολης, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Σπανού ενώ αμέσως μετά το τέλος, ανακοινώθηκε η αποστολή.

Η αποστολή του Ιωνικού αποτελείται από τους: Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Γκίνης, Μανώλης Φαζός, Δημήτρης Κοτσώνης, Μιχάλης Κύργιας, Κώστας Τσιριγώτης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αμπούντ-Ομάρ, Γιάννης Γκοτσούλιας, Ιμπραχίμα Νιάσε, Χουσεΐν Μουμίν, Ισαάκ Κονέ, Μαρτίν Ρόλε, Λευτέρης Ματσούκας, Ανδρέας Βλαχομήτρος, Βαγγέλης Πλατέλλας, Λουίζ Φελίπε Μπονέτι, Μιχάλης Κουϊρουκίδης, Γιώργος Μάναλης, Ματίας Κάστρο.

Υποστήριξη: SilkTech