Κόντρα στον Άρη (17:00) και την παράδοση ο Προμηθέας

Σάββατο, Δεκέμβριος 5, 2020 - 12:41μμ

Με διπλό στόχο θα αγωνιστεί σήμερα το απόγευμα (17.00, live στο sportin.gr) στο Αλεξάνδρειο η ομάδα του Προμηθέα Πάτρας η οποία αντιμετωπίζει τον Άρη για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ο πρώτος στόχος είναι να πάρει τη νίκη για να διατηρήσει το αήττητο στην Ελλάδα (θυμίζουμε πως «μετράει 2 νίκες για το Super Cup και μία για το πρωτάθλημα) και ο άλλος στόχος είναι να πάρει την καλύτερη ψυχολογική ώθηση ενόψει της «διαβολοβομάδας» που ξεκινάει για τον Προμηθέα, καθώς καλείται να δώσει 4 παιχνίδια σε διάστημα 9 ημερών, με 2 μεσοβδόμαδα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, μετά το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Άρη ακολουθούν 2 παιχνίδια που θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή τύχη του Προμηθέα στο 7DAYS EuroCup. Έτσι, η Πατρινή ομάδα μετά την Θεσσαλονίκη θα ταξιδεύσει στην Αθήνα και από εκεί για το Παρίσι, στα προάστια του οποίου θα παίξει την Τρίτη 8/12 (21:00) με τη Nanterre 92. Ακολουθεί, δυο μέρες αργότερα, την Πέμπτη 10/12 (19:30) το παιχνίδι στη Σλοβενία κόντρα στην Cedevita Olimpija Ljubljana.

Τελικά, η αποστολή, αφού διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, θα επιστρέψει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και θα ετοιμαστεί με για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου (13/12, 17:00) όπου θα κλείσει ο μίνι μαραθώνιος αγώνων, με τον Δεκέμβριο, πάντως, να προβλέπεται «καυτός», καθώς οι αγώνες συνεχίζονται ασταμάτητα.

Φυσικά, προέχει η σημερινή αναμέτρηση με τον Άρη, με την ομάδα να προπονείται χθες το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο. Το σημερινό ματς είναι το 8ο μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League και 9ο συνολικά.

Ο Άρης έχει το προβάδισμα με τέσσερις νίκες έναντι τριών του Προμηθέα (4-4 στο σύνολο, μαζί με ένα παιχνίδι Κυπέλλου στην Πάτρα) και διατηρεί το απόλυτο των νικών εντός έδρας (3-0, 64-80 το Φεβρουάριο του 2017, 64-68 τον Μάρτιο του 2018 και 65-66 τον Απρίλιο του 2019), με τον Προμηθέα να ψάχνει το πρώτο του διπλό στο Αλεξάνδρειο.

Μάλιστα, ο Άρης είναι η μοναδική (μαζί με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό) από τις ομάδες στην φετινή Basket League, την οποία ο Προμηθέας δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας.

Το πρόγραμμα της 6ης και της 7ης αγωνιστικής στην Α1:

Υποστήριξη: SilkTech