Δημ. Μακρυδάκης, ένα ...ακαδημαϊκό μυαλό

Παρασκευή, Νοέμβριος 20, 2020 - 4:18μμ

Βασικός πλέι μέικερ της ομάδας χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ, είναι ο Δημήτρης Μακρυδάκης εδώ και πολλά χρόνια.

Έχοντας μόλις ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία είναι έτοιμος να επανέλθει στη δράση, αρκεί βέβαια να ...επανέλθει και η ίδια η δράση καθώς τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί!

Γεννημένος το 1997 ξεκίνησε τον αθλητισμό κάνοντας στίβο στον Προμηθέα με τον Θανάση Ζουμή και τον Βασίλη Σουβαλιώτη, τον οποίο ακολούθησε στην Ολυμπιάδα. Όλα αυτά για μια επταετία, με έμφαση στην ημιαντοχή. Όμως δεν τον συνεπήρε το ατομικό αυτό άθλημα και στράφηκε προς το χάντμπολ στο οποίο μάλιστα είχε ήδη πανηγυρίσει την πρώτη του ...κούπα! Ήταν μαθητής Στ' Δημοτικού όταν με το 32ο Δ.Σ. κατέκτησαν το τοπικό σχολικό πρωτάθλημα!

Δεν ήταν δύσκολο να μεταπηδήσει στο χάντμπολ και στην Ακαδημία των Σπορ, όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα. Προπονητές του η Ελένη Αραβαντινού, η Βάσω Βουκελάτου και φυσικά ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος.
«Ήταν ομαδικό άθλημα, πήγαινα για προπόνηση με την παρέα, έπαιζα με άλλους, δεν έκανα τρέξιμο μόνος μου. Είναι υπέροχο αίσθημα η ανάληψη ευθύνης εντός αγωνιστικού χώρου και η οργάνωση του παιχνιδιού όλης της ομάδας. Χαιρόμουν που έβλεπα την οικογένειά μου να με θαυμάζει από την κερκίδα».

Ο Μακρυδάκης ξεκίνησε ως εξτρέμ, μα καθιερώθηκε γρήγορα στη θέση του πλέι μέικερ, έχοντας παίξει μέχρι την Α2 Εθνική. Θαυμάζει τον Κροάτη Ιβάνο Μπάλιτς, ένα μεγάλο αστέρι του αθλήματος, από τους πιο εγκεφαλικούς παίκτες στον χώρο. Θα παίζει χάντμπολ όσο οι συνθήκες του το επιτρέπουν. Κορυφαία του στιγμή, πριν μερικά χρόνια, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι με τον ΒΑΟ στην Πάτρα όπου η Ακαδημία έδινε κρίσιμο αγώνα για την παραμονή της στη Β' Εθνική. Ο ίδιος, με οκτώ γκολ συν τοις άλλοις, οδήγησε την ομάδα στην καθοριστική νίκη!

Τη θερινή περίοδο εργάζεται στη Ζάκυνθο, στο Τσιλιβί, ως μάγειρας. Αυτή την περίοδο απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση («Αρτοποιείο Μακρυδάκη») στις Ιτιές. Σε κάθε περίπτωση θα ασχοληθεί με την μαγειρική, πιθανώς στην Αθήνα, όπου οι επαγγελματικές συνθήκες είναι καλύτερες.

Ευχαρίστησε, εκτός από τον σύλλογό του, τους γονείς του και τα αδέλφια του Κωνσταντίνα, Στέλιο και Κώστα.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech