Η Σοφία Σακοράφα προτεινόμενη υποψήφια για πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

Παρασκευή, Νοέμβριος 6, 2020 - 11:59μμ

Από το ΔΣ του ΓΣ Τρικάλων, που συνεδρίασε εκτάκτως εχθές, αναδείχθηκε η πρόταση για την Προεδρία της Ομοσπονδίας στο πρόσωπο της Σοφίας Σακοράφα, η οποία είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Η Σακοράφα υπήρξε αθλήτρια του ΓΣ Τρικάλων, αγωνίστηκε 2 φορές σε Ολυμπιακούς Αγωνες (1976, 1980) και είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό με 74,20μ. στα Βενιζέλεια το 1982.

Η ομόφωνη αυτή πρόταση συγκεντρώνει προφανώς πολλές πιθανότητες να γίνει δεκτή και από την ΑΚΑΣ και να της δοθεί η στήριξή και χρίσμα.

Η ανακοίνωση του ΓΣ Τρικάλων, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του συλλόγου Ελευθέριος Σούλας και ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Γιουβρής, είναι η ακόλουθη:

“Σε μια ιστορική περίοδο για την κοινωνία μας, για το αθλητικό οικοδόμημα και ασφαλώς για τον στίβο όπου διακυβεύονται αρχές και αξίες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αυτονόητες, ο υπεραιωνόβιος ΓΣ Τρικάλων πρέπει να πρωτοπορήσει για ακόμα μια φορά. Να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, τους εκατοντάδες πρωταθλητές που βγήκαν από τη μήτρα του, τους προπονητές του και σύσσωμο το Δ.Σ. και τα μέλη του, σε μια συλλογική προσπάθεια για να συνεχίσει ο στίβος να μας χαρίζει τις τεράστιες επιτυχίες των τελευταίων 20 ετών.

Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας προτείνεται να είναι η αντιπρόεδρός μας Σοφία Σακοράφα. Η παγκόσμια ρεκοργουμαν πέραν των τεράστιων επιτυχιών στην αθλητική της διαδρομή γνωστών στους φιλάθλους της πατρίδας μας, έχει να επιδείξει και μια λαμπρή συνεχόμενη παρουσία και στον κοινωνικό στίβο. Η πορεία της με γνώμονα πάντα Αρχές-Αξίες και ιδανικά αδιαπραγμάτευτα, την καθιέρσε στη συνείδηση των πολιτών ω μια προσωπικότητα με σιδερένια θέληση πίστη και σταθερότητα στις αρχές της.

Πιστεύοντας ότι ήρθε η στιγμή να τεθεί επικεφαλής ενός χώρου που τον έζησε-γνώρισε-τίμησε και υπηρέτησε με τη φιλοδοξία να προσθέσει το δικό της λιθαράκι και το μεράκι της, την προτείνουμε ομόφωνα για την Προεδρία της Ομοσπονδίας μας με τη βεβαιότητα ότι θα πετύχει απόλυτα στα οράματά της.”

Υποστήριξη: SilkTech