Ο Κώστας Κρεμμύδας για την Παναχαϊκή και το γήπεδο (της)

Τετάρτη, Οκτώβριος 7, 2020 - 11:33πμ

Δύο σημαντικές εκκρεμότητες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 που αφορούν στην μεταβίβαση των μετοχών και στο γηπεδικό.

Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η από χειμώνος συμφωνία με τον Σάκη Καλογερόπουλο, κάτι που σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ θα τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο. Αυτή τη στιγμή πρόεδρος στην ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι ο Ευάγγελος Στάμος.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέα αλλαγή στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, οπότε και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου ο Γιώργος Μπάρλος. Παράλληλα θα έχουμε και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω της προοπτικής της ανόδου.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Κώστα Κρεμμύδα:

«Ολοκληρώνουμε τη μεταβίβαση των μετοχών. Κάποιες μεταβιβάσεις δεν μπορούσαν να γίνουν γιατί υπήρχε χρονικό όριο αναφορικά με τις ιδρυτικές μετοχές που είχε ο κ. Καλογερόπουλος. Η συνεργασία μας μαζί του ήταν και είναι άριστη. Έχουμε ολοκληρώσει στο ακέραιο όλες τις συμφωνίες και προσεχώς έχουμε ραντεβού έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο ίδιος και μετά να γίνει η μεταβίβαση. Από τη στιγμή που θα τελειώσει και αυτό το κομμάτι οριστικοποιείται και το σύνολο της μεταβίβασης των μετοχών στο μεγαλομέτοχο Γιώργο Μπάρλο, πηγαίνοντας παράλληλα κατευθείαν και σε αλλαγή διοικητικού συμβουλίου, προσδοκώντας μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Εμείς είμαστε απόλυτα τυπικοί, ωστόσο όπως γνωρίζετε αυτό τον καιρό πολλές υπηρεσίες δεν λειτουργούν και αναγκαστικά πάμε λίγο πίσω. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν έχει να κάνει με το ποσοστό, γιατί ήδη αυτό πλησιάζει το 60% με τις μεταβιβάσεις αυτές. Έχει να κάνει όμως με τη ρευστότητα που χρειάζεται και την προοπτική ανόδου της Παναχαϊκής.

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τη χρήση του γηπέδου στην Αγυιά, που ανήκει στην Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση και το οποίο θα έχε ως έδρα η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 στο νέο πρωτάθλημα. Ο χλοοτάπητας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και η ΠΑΕ διεκδικεί την πολυετή μίσθωσή του. Άλλωστε υπάρχει σχέδιο για επένδυση στο γήπεδο για την διευκόλυνση των αναγκών της.

Τούτο είναι διάφορο της μεγάλης επένδυσης που «τρέχει» η διοίκηση της Ερασιτεχνικής για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων (γκρέμισμα πέταλου, νέο κλειστό κλπ) μέσω προγραμμάτων της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ τριών εκατομμυρίων ευρώ, που σε κάθε περίπτωση δεν θα επηρεάσει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Μιλώντας στο Sportsvoice ο Κώστας Κρεμμύδας σχολίασε:

«Σύντομα θα ολοκληρωθεί και η σύμβαση με την ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Η ΠΑΕ έχει εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της κάτι που νομίζω ότι έχει να συμβεί πολλά χρόνια. Τον Ιούνιο του 2020 προχωρήσαμε στην εξόφληση της οφειλής. Έχουμε στείλει τις προτάσεις μας στην ΠΓΕ και αυτό που έχουμε προτείνει αφορά πολυετή συνεργασία. Αυτό προϋποθέτει αφενός μεν εμείς να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, αφετέρου δε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε κάτι όμορφο, μία επένδυση για το γήπεδο που θα κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Υπάρχει ήδη το πρόγραμμα που έχει ολοκληρώσει ο Γιώργος Μπάρλος και οι συνεργάτες του μηχανικοί και αρχιτέκτονες και πιστεύουμε ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουμε σιγά σιγά την ανάπτυξη που χρειάζεται η πόλη και η ομάδα. Σχετικά με το πέταλο και επειδή τρέχει διεθνής διαγωνισμός θεωρώ ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο δεν θα έχει ξεκινήσει οτιδήποτε. Άρα λοιπόν εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε από φέτος και να κάνουμε τις εργασίες που χρειάζονται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης (σ.σ. άδεια λειτουργίας γηπέδου) από την ερασιτεχνική».

* Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα στο sports voice που κυκλοφορεί

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech