Πένθος για τον πρώην παράγοντα της Παναχαϊκής, Γιάννη Στρέκλα – Έχασε τη μητέρα του, Κατίνα

Κυριακή, Αύγουστος 30, 2020 - 5:02μμ

Τελευταίο ταξίδι για την Κατίνα Στρέκλα, μητέρα του επί 10ετίας παράγοντα της Παναχαϊκής και του Ατρομήτου Πατρών Γιάννη Στρέκλα, η οποία το Σάββατο απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών.

Μια «ηρωϊδα» της παλιάς εποχής, με καταγωγή από τον Καταρράκτη (aka Λόπεσι), το ορεινό χωριό του Δήμου Ερυμάνθου, γεννημένη το 1934, έζησε τα δύσκολα χρόνια της κατοχής και στα 18 της παντρεύτηκε και μετοίκισε στην Πάτρα λίγο μετά το 1950.

Η πρώτη δοκιμασία ήρθε λίγα χρόνια αργότερα, όταν μητέρα 3 παιδιών (σ.σ. με το τελευταίο λίγων μηνών), μόλις στα 22 της χρόνια έμεινε χήρα, δίνοντας το όνομα του συζύγου στον μικρότερο γιό και αφοσιώθηκε στο μεγάλωμα των παιδιών, αναλαμβάνοντας και τον δύσκολο ρόλο του… πατέρα.

Αγωνίστρια, με σθένος εργάστηκε στην ακμάζουσα τότε Βιομηχανική Πάτρα, στο Λαδόπουλο, στο εργοστάσιο του Ψωμιάδη, στη Βέσο και τα περισσότερα εργοστάσια της περιοχής, παραμένοντας εργάτρια όλη της την ζωή.

Είχε την ευτυχία να δει την οικογένεια της να μεγαλώνει και φεύγοντας, άφησε πίσω της 3 παιδιά (Δήμητρα, Βασίλης και Γιάννης), 12 εγγόνια, 20 δισέγγονα και 1 τρισέγγονο, τα οποία υπεραγαπούσε. «Να σας αφήσω όλους πίσω υγιείς», έλεγε και τελικά το θέλημα της πραγματοποιήθηκε.

Το μόνο που δεν ολοκληρώθηκε.. μια φωτογραφία της με όλους τους απογόνους, κάτι που είχε προγραμματιστεί για το Πάσχα, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν έγινε ποτέ πράξη.

Την Δευτέρα 31/8 στις 11π.μ. στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στα Ζαρουχλέικα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της.

Γιάννης Στρέκλας, διοικητικός παράγοντας της Παναχαϊκής επί διοικήσεως Α. Λουκόπουλου

Υποστήριξη: SilkTech