Αυθεντικό και σύνθετο ταλέντο ο Άγγελος Ανδρεοσόπουλος

Παρασκευή, Αύγουστος 7, 2020 - 11:50μμ

Είναι σπάνιο φαινόμενο να διαπρέπει σε δύο τελείως διαφορετικά αγωνίσματα ένας αθλητής στίβου.

Το κατάφερε στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα των εφήβων ο Άγγελος Ανδρεοσόπουλος του Κούρου που ήταν 2ος στο μήκος και 3ος στα 110μ. εμπ. γεγονός ιδιαίτερα σπάνιο στα τοπικά χρονικά του στίβου.
Γεννήθηκε το 2001 και από τη Β' Δημοτικού ξεκίνησε προπονήσεις στον Κούρο, κοντεύει μια 15ετία ήδη στα κουλουάρ, πάντα με την καθοδήγηση όλα αυτά τα χρόνια του προπονητή του και ρέκορντμαν στο ύψος, Γιώργου Παπανδρεόπουλου.

«Σκοπός μου είναι να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα, να είμαι καλύτερος από αγώνα σε αγώνα. Δεν έχω έναν συγκεκριμένο στόχο, να πηδήξω δηλαδή 8 μέτρα. Μέσα από τους αγώνες θέλω να γίνομαι καλύτερος», είπε για τους στόχους του.

Αγαπάει τα ψηλά εμπόδια, το μήκος, μα και το Δέκαθλο. Έτσι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα, θα τον δούμε στο δέκαθλο αλλά και στο μήκος, τόσο των νέων ανδρών όσο και στο ανδρών. Πολυσύνθετος αθλητής έχει μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην ηλικιακή κατηγορία του όλων των εποχών στην Αχαΐα με 14''.94 στα 110μ. εμπ. και 7.18μ. στο μήκος (τα ατομικά του ρεκόρ). Θαυμάζει τις επιδόσεις και τη διάρκεια του Κώστα Δουβαλίδη, ενώ έχει ως κορυφαία στιγμή στην μέχρι στιγμής καριέρα του το «νταμπλ» μεταλλίων στο πρόσφατο εφηβικό πρωτάθλημα και στον αντίποδα, την πτώση του προ τετραετίας στα Τρίκαλα.

Τα πρωινά θα τον βρούμε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας όπου σπουδάζει Φιλολογία (ετοιμάζεται για το 2ο έτος). Έχει στόχο να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον τομέα της γλωσσολογίας.

Τα υπόλοιπα από το Σάββατο έως και την Τρίτη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech