Επιτυχημένο το διαδικτυακό σεμινάριο των προπονητών πόλο

Τρίτη, Μάιος 26, 2020 - 7:00μμ

Με μεγάλη επιτυχία, ενδιαφέρον και συμμμετοχή 100 και πλέον προπονητών , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαϊου 2020, το "2ο Εκπαιδευτικό Webinar" εκ μέρους του Συνδέσμου Προπονητών Υδατοσφαίρισης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την τύχη και την τιμή να παρακολουθήσουν και να συζητήσουν με τον κορυφαίο προπονητη της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, με τα 4 Χρυσά Ολυμπιακα μετάλλια και τις αμέτρητες επιτυχίες Ράτκο Ρούντιτς.

Ο κροάτης τεχνικός ήταν και ο επίσημος προσκεκλημένος του συνδέσμου όπου υπο την κατεύθυνση των ερωτήσεων του Γιάννη Γιαννουρή, ανέλυσε την προπονητική του πορεία απο τις ακαδημιες της Παρτιζάν (1980) έως την τελευταία συμμετοχη του στην Ολυμπιάδα του Ρίο (2016) καθώς επισης τα συστατικά των επιτυχίων του, το στυλ προπονησης που ακολουθούσε, τις σχέσεις σου με αθλητές και παράγοντες και αλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Επίσης στην συνέχεια του εκπαιδευτικού webinαr ακολούθησαν οι εισηγήσεις των επιστημόνων εργοφυσιολόγων Γιώργου Καζαζίδη και Γιάννη Κωστικιάδη όπου ανέλυσαν την επίδραση και τις αρνητικές επιπτώσεις της καραντίνας στους αθλητές υδατοσφαίρισης καθώς και την επόμενη μέρα της επιστροφής στις προπονήσεις προτείνοντας πρωτόκολλα γρήγορης και ασφαλής ανάκαμψης πανω σε βασισμένα μοντέλα επιστημονικών μετρήσεων.

Τέλος το webinar ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική παρουσίαση του Έλληνα προπονητή Μιχάλη Λαζαρίδη, όπου περιέγραψε τον τρόπο οργανωσης και προγραμματισμού ενός club υδατοσφαίρισης.

Στο webinar απο την πόλη της Πάτρας, πέρα του Λάμπρου Αναστασόπουλου που ήταν εκ των διοργανωτών, συμμετείχαν οι Μάκης Λυκούδης, Βασίλης Λαμπάτος, Γιάννης Σταθόπουλος, Αγγελική Τσίστα, Βασίλης Λούλος, Φώτης Γιαννόπουλος, Μιχάλης Μπαρτζελάς, Γιάννης Κοΐνης και Κωνσταντίνος Αντίοχος.

Υποστήριξη: SilkTech