Δεν τα κατάφερε ο Προμηθέας, βαριά ήττα από τον ΠΑΟ (ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Οκτώβριος 13, 2019 - 8:38μμ
(Eurokinissi)

Μετά το σοκ της Βιλερμπάν, ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στον Προμηθέα, νικώντας τον με 99-68.

1η Περίοδος
Δαιμονιώδης ήταν ο ρυθμός στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα με τις δύο ομάδες να ξεδιπλώνουν όλες τις επιθετικές αρετές τους. Ο Φίλερ σε ένα διάστημα φωτιά, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως, βρήκε κάμποσους πόντους σε καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου. Οι αλλαγές του Πεδουλάκη άλλαξαν το αμυντικό σκηνικό της ομάδας του, που δέχτηκε μόλις 2 πόντους στα τελευταία 4 λεπτά. Κάπως έτσι, με τον Τόμας (από το αγαπημένο του λόου ποστ) να φορτώνει πόντους το καλάθι του Προμηθέα φτάνοντας στους 9π, και τον Φϊλερ με 2 φάουλ. Κάπως έτσι η πρώτη περίοδος έληξε 24-17.
2η Περίοδος
Ο Παναθηναίκός συνέχισε να πατάει το γκάζι στη δεύτερη περίοδο, ακόμα και στο διάστημα που ο Πεδουλάκης αποφάσισε να μεγαλώσει το rotation και να χρησιμοποιήσει παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Η βασική δύναμη του Παναθηναϊκού, πάντως, ήταν η άμυνα. Μέχρι το 17' οι πράσινοι δέχτηκαν μόλις 6 πόντους (40-23) χωρίς αυτό να επηρρεάσει σε τίποτα την επιθετική λειτουργία. Η διαφορά συνεχώς ανέβαινε. Ο Προμηθέας είχε 3/15 τρίποντα (2/2 ο Φίλερ από την πρώτη περίοδο), αλλά και 9 λάθη. Ο Παπαγιάννης είχε 11 πόντους και ήταν ο δεύτερος πιο αποτελεσματικός παίκτης των πράσινων μετά τον Ντεσόν Τόμας, που ακόμα και μετά την επιστροφή του, στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν πάρα πολύ ζεστός. Κάπως έτσι το ημίχρονο έληξε με double score 50-25.
3η Περίοδος
H τρίτη περίοδος ήταν απλά η απόδειξη της αποφασιτικότητας του Παναθηναϊκού. Ο Προμηθέας ήταν αδύνατον να ακολουθήσει έστω κι αν αντέδρασε προς στιγμήν. Για ελάχιστα όμως. Η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι παίκτες του Πεδουλάκη είχαν πολύ μεγάλη όρεξη και στο 28' η διαφορά "χτύπησε" το μεγαλύτερο σημείο της (71-38). Ε, από εκεί και πέρα δεν χρειαζόταν ιδιαίτερα ανάλυση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ειδικά ο Πεδουλάκης δεν εκμεταλλεύτηκε την περίσταση για να μοιράσει το χρόνο στους παίκτες του.
4η Περίοδος
ΜΙκρή σημασία είχε η τέταρτη περίοδος για το ματς, όχι όμως και για τον νεαρό Παπαδάκη, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ και τον πάγκο της ομάδας του με την ευστοχία του. Ο Παπαδάκης ήταν το μοναδικό νέο σε μία περίοδο που είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε καθαρίσει το ματς προ πολλού.
Υποστήριξη: SilkTech