Aquathlon: Με τη λάμψη του Κevin Vinuela

Παρασκευή, Αύγουστος 30, 2019 - 8:50πμ

Mε τους αγώνες των Ανδρών και των Γυναικών στο Αquathlon θα πέσει το Σάββατο, 31 Αυγούστου στην εγκατάσταση «Ηρα» η αυλαία στο αγωνιστικό πρόγραμμα των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Ο επίλογος της «Πάτρα 2019» σημαδεύεται εκ προοιμίου από την παρουσία του Ισπανού Κevin Tarek VINUELA GONZALEZ.

O γεννημένος στις 4 Δεκεμβρίου 1995 αθλητής αποτελεί τη σημαντικότερη και πιο αναγνωρίσιμη διεθνώς φιγούρα που συμμετέχει στους αγώνες του Aquathlon και το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των Ανδρών.

Ο VINUELA ήρθε στην Πάτρα με νωπές τις δάφνες από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στις 2 του περασμένου Μαΐου στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Σε αυτή τη διοργάνωση ο Ισπανός αθλητής τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Αζέρο Rostyslav PENTSOV, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του στο τρέξιμο και στην κολύμβηση σε χρόνο 29.15.

Στους δυο αγώνες του προγράμματος έχουν δηλωθεί 28 αθλητές (17) και αθλήτριες (11) από δέκα χώρες: Τυνησία, Αλβανία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Αλγερία, Κύπρος, Συρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κροατία.  

Από ελληνικής πλευράς θα αγωνισθούν δυο αθλητές και δυο αθλήτριες, με δεσπόζουσα την παρουσία της Ντενίζ-Μαρίνας ΔΗΜΑΚΗ.

Η ΔΗΜΑΚΗ είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του Τριάθλου, έχει στεφθεί 14 φορές πρωταθλήτρια, το 2008 έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και έχει αφιερώσει τη ζωή της στον αθλητισμό.

Στους πρώτους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες το 2015 στην Πεσκάρα, η ΔΗΜΑΚΗ κατέλαβε την έβδομη θέση στο Aquathlon, ενώ ο Αγγελος ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ τερμάτισε δέκατος.

Οι δυο τους επιστρέφουν στην Πάτρα, μαζί με τον Γρηγόρη ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ και την Αφροδίτη ΓΙΑΡΕΝΗ.

Στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες το Aquathlon περιλαμβάνει τρία μέρη: τρέξιμο δυόμισι χιλιομέτρων, κολύμβηση ενός χιλιομέτρου και πάλι τρέξιμο δυόμισι χιλιομέτρων. Το άθλημα συνδυάζει τις δυο βασικές αερόβιες ασκήσεις οι οποίες δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό και είναι προσιτές για όλους.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές κούρσες με εξαιρετικούς αθλητές και θα μείνουν εντυπωσιασμένοι.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αθλήματος που το καθιστά κιόλας μοναδικό στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων είναι ότι «βγαίνει στο δρόμο».

Δεδομένου ότι οι αθλητές τρέχουν σε εξωτερικούς χώρους, μπορούν να τους παρακολουθήσουν περισσότεροι θεατές κατά μήκος της διαδρομής του τρεξίματος, ακόμα και από την παραλία.

O αγώνας των Γυναικών θα αρχίσει στις 09:00 και θα ακολουθήσει εκείνος των Ανδρών στις 10:30.

Υποστήριξη: SilkTech