Τίμησε τον στίβο ο Ανδρέας Συνοδινός (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιούλιος 23, 2019 - 6:58μμ
Σημαιοφόρος σε όλα του!

Σοκαρίστηκε η κοινωνία της Πάτρας το πρωί της Τρίτης (23/7) στο άκουσμα πως ο Ανδρέας Συνοδινός δεν άντεξε πια. Έχασε τη μάχη της ζωής παλεύοντας γενναία όλο αυτό το τελευταίο διάστημα

Σε διανομαρχιακούς αγώνες στίβου

Μόλις 70 ετών ήταν, ο γεννημένος το 1949 σπουδαίος άνθρωπος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, αθλητής, φίλαθλος, μα παν' απ' όλα, οικογενειάρχης.

Συνοδινός Ανδρέας - Γκέκας Ηλίας, 1972 Παπαστράτεια

Λάτρεψε τον στίβο, αλλά και το βόλεϊ, ο Ανδρέας Συνοδινός που λίγο μετά την ίδρυση της Ολυμπιάδας (1961) έγινε μέλος της.

Στο γήπεδο της Παναχαϊκής σε δράση

Η Ολυμπιάδα απέκτησε στιβικές εγκαταστάσεις εκεί όπου σήμερα είναι το νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας". Μια παρέα ήταν οι αθλητές, γειτονόπουλα όλα από την ευρύτερη περιοχή.

Πάντα στο ύψος (του)!

Οι Κολοκυθαίοι έμεναν μέσα στο οικόπεδο - προπονητήριο, στου Μαρούδα έμενε ο Δημήτρης Δημητρόπουλος και ο Αυγερινόπουλος, στον Αι Γιώργη ο Γρηγορόπουλος, πιο κει στου "Τάσι" ο Φραντζής και ο Συνοδινός, Παίζανε κάθε απόγευμα, ο ένας "παρέσερνε" τον άλλον για να κάνει στίβο στην Ολυμπιάδα.

Τιμή του καμάρι του

Ξεχώρισε το ταλέντο του Ανδρέα στο ύψος και έτσι το 1970, στους διανομαρχιακούς αγώνες (29/3) πήδησε 1.80μ. στο ύψος, κορυφαίος της χρονιάς στην Αχαΐα, και στη λίστα των πρώτων όλης της χώρας.

Πρώτος και στο μήκος

Λίγο αργότερα, ήταν πια φτασμένος αθλητής.

Με στιλ στραντ, δεν πρλαβε το φόσμπερι. Στιις 7 Απριλου 1971 στην ΠΓΕ με επδοση 1.80μ.

Χρόνια αφότου αποσύρθηκε από τα γήπεδα, φτασμένος «στρατηγός» πια της ΕΛ.ΑΣ. τίμησε τον κλασικό αθλητισμό, επί πολλά χρόνια, ως μέλος της διοίκησης της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Ας επιχαίρει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετήθηκε από τέτοιους ανθρώπους.

Στα Ακτια στην Πρέβεζα. Ορθιοι από αριστερά: Ανδρέας Συνοδινός, Ηλίας Γκέκας, Γιώργος Ζάγκλας και καθιστοί οι Νίκος Αγγελόπουλος, Κώστας Σπυρόπουλος

«ΜΥΘΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ»
Παλαιότερα, σε «ανύποπτο» χρόνο, τοποθετήθηκε για το ταλέντο του Ανδρέα Συνοδινού ο παλιός συναθλητής του, π. Ιωάννης Νικόπουλος.
Δεν χωρούν περισσότερα σχόλια στην τοποθέτησή του:

Μικρό παιδί στην Ολυμπιάδα

«Στις αρχες της δεκαετιας του 1970 κυριαρχουσε στο αλμα εις υψος ο Ανδρεας Συνοδινος. Μυθικο προσωπο για εμας τους νεωτερους. Διεθετε τεράστιο ταλέντο και ανεξάντλητες φυσικές και τεχνικές ικανότητες. Χρησιμοποιούσε στα άλματά του τον παλμό «στραντλ» με ενα τροπο ιδιαιτερο. Νομιζες οτι ιπταται, οτι "πεταει" και μαλιστα αναλαφρα... Ενα χαρακτηριστικο που το διεκρινες και στο βαδισμα του και που λιγο - πολυ το παρατηρουσες σε πολλους "στραντλιστες" της εποχης. Ηταν η μοναδικη ομορφια της τεχνικης του παλμου "στραντλ" η οποια διαπερνουσε ολοκληρη την υπαρξη του αθλητη... Ηταν συγκλονιστικος οταν αρχιζε τα αποφασιστικα βηματα του μπροστα απο τον πηχυ λιγο πριν πατησει γερα στο αριστερο ποδι και εκτοξευτει...Ο πρωταθλητης της Ολυμπιαδος Πατρων Ανδρεας Συνοδινος, ειχε στο ενεργητικο του σπουδαιες νικες και μεγαλα αλματα κοντα στo 1.95 . Αξιζει να σημειωθει οτι με την τεχνική straddle, έπρεπε ολόκληρο το σώμα να περάσει σχεδόν ταυτόχρονα και το κέντρο βάρους να βρίσκεται τουλάχιστον 30-40 εκατοστά πάνω από τον πήχυ, και που δεν συνεβαινε κατι τετοιο με το Φωσμπερυ Φλοπ. Το ιδιο εκπληκτικος ηταν ο Ανδρεας Συνοδινος και στο τριπλουν και στα 100 μετρα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια, εκ μέρους της ΕΑΠ για την απώλεια του Ανδρέα Συνοδινού, πρώην αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας και πρώην γεν. γραμματέα του τμήματος βόλεϊ του ιστορικού μας σωματείου.
Ο εκλιπών υπηρέτησε με αγάπη, αφοσίωση και ρομαντισμό τον τοπικό αθλητισμό και υπήρξε κήρυκας και παραστάτης των αξιών, της άμιλλας και του αθλητικού ιδεώδους που εκφράζει η μεγάλη αθλητική οικογένεια της ΕΑΠ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΙΛΟΙ ΒΟΛΕΪ ΕΑΠ

"Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο.
Έναν άνθρωπο του Βόλεϊ και της ΕΑΠ που η δράση σημάδεψε την αθλητική ζωή του τόπου μας.
Αποχαιρετάμε κι ένα φίλο, συνεργάτη, σύντροφο, οικογενειάρχη, έναν καλό πολίτη, που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.
Ο Ανδρέας Συνοδινός ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και το ήθος του.
Άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις και πάνω απ' όλα ενεργός πολίτης, με συμμετοχή, δράσεις και μετρήσιμο αποτέλεσμα.
Ο Ανδρέας έφυγε, αλλά άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Ελληνική Αστυνομία που υπηρέτησε, αλλά και στην Αθλητική Οικογένεια του Βόλεϊ.
Μας λύπησε όλους η δύσκολη προσωπική δοκιμασία της υγείας του το τελευταίο διάστημα.
Φίλε Ανδρέα,
Σε αποχαιρετούμε σήμερα, στο τελευταίο, στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει".

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech