Φωτογραφικό οδοιπορικό στην κατασκευή του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ

Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2019 - 1:50μμ

Καθώς ο ΝΟΠ γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του (1929) και καθώς κορυφώνονται οι προσπάθειές του για να ανανεωθεί η άδεια παραμονής του στο οικόπεδο (το οποίο πια ανήκει στον Δήμο), αποκτά ιδιαίτερη σημασία ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην κατασκευή του.

Το οικόπεδο (ιδιοκτησίας Λιμενικού Ταμείου) παραχωρήθηκε στον ΝΟΠ για 30 χρόνια προκειμένου να χτίσει ένα μικρό προπονητήριο. Αντ' αυτού (και χάρη στη συμβολή της ΓΓΑ και πολλών μελών του ΝΟΠ) χτίστηκε ένα πρότυπο ναυταθλητικό συγκρότημα, με δυο πισίνες, κερκίδα, κτίριο γραφείων, αίθουσες διαφόρων χρήσεων, ξενώνα κλπ.

Η κατασκευή του, επί διοίκησης Γιώργου Τελώνη κράτησε σχεδόν 2 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2002. Λίγο αργότερα, την περίοδο 2004-'05 ο ΝΟΠ όχι μόνο αγωνίστηκε στο κολυμβητήριό του, αλλά το πέτυχε αυτό μετέχοντας στην κορυφαία διασυλλογικό διοργάνωση στην Ευρώπη, το Κύπελλο Πρωταθλητριών! Ήταν 14 Οκτωβρίου 2004 με αντίπαλο την Μλάντοστ Κροατίας!

Έκτοτε το κολυμβητήριο λειτούργησε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Ομίλου, μόνο θερινή περίοδο (Μάης - Οκτώβριος). κάθε διοίκηση, άλλη λιγότερο, άλλη περισσότερο, προσπάθησε να το συντηρήσει, ένα πολυδάπανο είναι αλήθεια, ναυταθλητικό κέντρο.

Επί προεδρίας Τάκη Λαμπρόπουλου αποφασίστηκε να του δοθεί το όνομα «Επαμεινώνδας Πετραλιάς». Έχει φιλοξενήσει 21 παιχνίδια της ανδρικής ομάδας του ΝΟΠ, συνολικά δε 97 επίσημα παιχνίδια.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του επί σειρά ετών στελέχους διοικήσεων του ΝΟΠ και παλιού αθλητή και προπονητή του ΝΟΠ, Νίκου Αναστασόπουλου, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Είναι χαρακτηριστικές της διαδικασίας κατασκευής του, ένα μικρό φλας - μπακ για το πως ορθώθηκε το μεγαλύτερο πετράδι στο στέμμα του ΝΟΠ!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech