Το ισχυρότερο αθλητικό τοπόσημο της Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2019 - 11:18μμ

Σε μια λαμπρή εκδήλωση, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο ΝΟΠ συνέχισε τον εορτασμό των 90ών γενεθλίων του (ακολουθούν κι άλλες δράσεις), με μια άτυπη γενική συνέλευση στο ίδιο ακριβώς μέρους που ιδρύθηκε!

Δεκάδες προσκεκλημένοι παρέστησαν στην ιστορική και φιλόξενη αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, σε ανάμνηση της ιδρυτικής γενικής συνέλευσης του ΝΟΠ που έγινε στον ίδιο χώρο, την ίδια ημερομηνία (Πέμπτη και τότε) του 1929 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Επαμεινώντα Πετραλιά (εμπνευστή και πρώτου γενικού γραμματέα του ΝΟΠ) και αποτέλεσε την απαρχή μιας εντυπωσιακής παρουσίας και πρωτοποριακής συμβολής ενενήντα χρόνων, στην αθλητική και κοινωνική ζωή της Πάτρας και της Ελλάδος.

Παρουσιάστηκε βίντεο με την ιστορία του Ομίλου, ενώ τιμήθηκαν οι ιδρυτές του. Αναμνηστικό έπαθλο παρέλαβαν οι απόγονοι τεσσάρων εξ αυτών (εν αναμονή εύρεσης των υπολοίπων): Πετραλιάς, Συναδινός, Οικονομόπουλος και Μπάρι.

Στην εκδήλωση, για την οποία μπορεί να επιχαίρει το Δ.Σ. του Ομίλου, μίλησαν ο πρόεδρος του ΝΟΠ Πέτρος Καθρέπτας και ο γενικός γραμματέας Τάκης Καλοκαιρινός.

Στο ακροατήριο είδαμε δεκάδες πρώην προέδρους, παράγοντες, προπονητές, αθλητές και φίλους του ΝΟΠ. Παρόντες ακόμα, εκπρόσωποι του μητροπολίτη, των στρατιωτικών αρχών της πόλης, οι Τάκης Πετρόπουλος (υποκλίθηκε στους αθλητές του ΝΟΠ), Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Παπαδημάτος, Αλ. Χρυσανθακόπουλος, Σπ. Πολίτης.

Τέλος, η πρώην υπουργός Φάνη Πετραλιά  μίλησε επί μακρόν για τον αείμνηστο ιδρυτή του ΝΟΠ και πατέρα της, ανακοινώνοντας πως ολοκληρώνεται η ψηφιοποίηση του αρχείου Επ. πετραλιά, που σε ότι αφορά τον ΝΟΠ, θα του δοθεί.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech