Η βάση του ΝΟΠ στη Γούναρη και τα γραφεία του

Η περίφημη βάση του ΝΟΠ

Από τα κορυφαία όσο και ιστορικά σωματεία της Πάτρας είναι ο Ναυτικός Ομιλος Πατρών, που ιδρύθηκε το 1929. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει αλλάξει πολλές φορές διευθύνσεις.

To 1932 έχει γραφεία στην Κολοκοτρώνη, στον αριθμό 6 (μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Αγίου Ανδρέου). Το 1993 τα γραφεία του είναι επί της Αράτου 29α (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου), ενώ μετά την Κατοχή, το 1947 τα συναντάμε Φιλοποίμενος 47 και Κανακάρη.

Το 1949 ο ΝΟΠ έχει γραφεία επί της Τσώρτσιλ 307, δηλαδή στην Κορίνθου 427 σήμερα, μεταξύ Δημητρίου Υψηλάντου και Γεωργίου Ολυμπίου. Το 1951 έχει μετακομίσει πιο δίπλα, στη Ρήγα Φεραίου 155 μεταξύ Μιαούλη και Κανάρη, ενώ το 1956 έχει πάει στην Αγίου Νικολάου 12.

Είναι το κτίριο πάνω από το Ιντεάλ, ιδιοκτησίας Κρητικού (στη Λέσχη Αξιωματικών) στο οποίο νοίκιασε γραφεία μέχρι τα τέλης της δεκαετίας του '90.

Για μικρό διάστημα ακολούθως πήγε πιο πάνω, Αγίου Νικολάου και Καραϊσκάκη, προσωρινά όμως, μέχρις ότουθ μεταφέρθηκε στο ιδιόκτητο ναυταθλητικό του κέντρο "Επαμεινώνδας Πετραλιάς", επί της Ακτής Δυμαίων όπου και σήμερα.

Αναφέρονται επίσης και οι εγκαταστάσεις στον λιμενοβραχίονα της Γούναρη, περίφημη "Βάση του ΝΟΠ", αλλά και επί της Ηπείρου 8, στην ΕΑΠ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech