Το ΤΕΙ Πάτρας πρωταθλητής Ελλάδας (1978)

Μια σπάνια φωτογραφία και ακόμα πιο σπάνια... διοργάνωση.

Είμαστε στο 1977-'78 και για πρώτη φορά γίνεται πανελλήνιο πρωτάθλημα όλων των ΤΕΙ της χώρας, που τότε λεγόντουσαν ΚΑΤΕΕ (και σήμερα ειναι ΑΕΙ).

Ο τελικός θα γινόταν στον  "Τάφο του Ινδού", δηλαδή στο γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου ένας εκπληκτικός Ζούρας αν και στην απέναντι ομάδα υπήρχε ο Σαρανταένας του Ιωνικου Νικαίας (με Γιαννακη τότε) που έβαζε "εικοσάρες", πήρε το παιχνίδι σχεδόν μόνος του. Ασταμάτητος έδωσε στο ΤΕΙ Πατρών το πανελλήνιο πρωταθλημα.

Στη φωτό λοιπόν έχουμε: Όρθιοι: Με το νο 6 Σταύρος Ζούρας (Σκαγιοπούλειο - Απόλλων Πατρών). Με το 7 Νίκος Κανελλάκης της Παναχαϊκής (που χρόνια μετά, σε ενα παιχνίδι παλαιμάχων στο κλειστό του Απόλλωνα είχε 5 στα 5 τρίποντα!). Με το 4 ο αείμνηστος Δεϊμέζης. (Δείμέζης. Γιάννης Δεϊμέζης... Για όσους ξέρουν).
Κάτω: Με το 8 ο Αργύρης Πλέσσας (Απόλλων, που τότε είχε ίσως το μεγαλύτερο επιτόπιο άλμα στο jump σουτ. Με το 12 ο Ανδρέας Χρίστόπουλος (Επίσης Απόλλων - ο μετέπειτα εκδότης των εφημερίδων Ημέρα, Σημερινή, Sportweek κλπ.)

ΠΗΓΗ: molonoti.gr

Υποστήριξη: SilkTech