Οι υψηλές επιδόσεις του Βασίλη Κόλλια

Παρασκευή, Μάρτιος 9, 2018 - 2:13μμ

Με οκτώ (!!) μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα και με συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (2015, Μονπελιέ) ο Βασίλης Κόlλιας παραμένει ένας από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές στον πλάγιο ίππο!
Είναι 27 χρόνων και ξεκίνησε τη γυμναστική 3 ετών με τον Ηλία Τσοπάνογλου στον Ατλαντα Πατρών που είχε τότε γυμναστήριο στην Ελλησπόντου. Το 2001 μπήκε στα πανελλήνια πρωταθλήματα όπου αγωνίστηκε με τον ΑΓΟΠ. Προπονητές του όλα αυτά τα χρόνια ο Θόδωρος Κουλαξίδης, ο Βιτάλι Κοντρατένκο, ο ομοσπονδιακός Θανάσης Ράφτης στην Αθήνα κι εδώ και αρκετούς μήνες, ο φίλος και συναθλητής του Δημήτρης Κουλής.
Από το 2006 είναι διεθνής (ντεμπούτο στη Γερμανία) κι αν όλα πάνε καλά, ελπίζει να φορέσει τη φανέλα με το Εθνόσημο και το 2019, που στο καλεντάρι υπάρχει ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.
Όσοι τον έχουν δει αγωνιζόμενο επιβεβαιώνουν πως είναι πλασμένος για να κάνει πλάγιο ίππο, αγώνισμα στο οποίο έχει αναδειχθεί 3 φορές χρυσός πρωταθλητής Ελλάδας (έχει άλλον έναν τίτλο πανελληνιονίκη στο άλμα).
Η γυμναστική είναι το πάθος του, είναι η ζωή του. «Με βοήθησε πάρα πολύ και είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μου. Πολλές φορές σκέφτηκα να σταματήσω τον πρωταθλητισμό, αλλά πάντα επέστρεφα στην προπόνηση. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη γυμναστική. Άλλωστε γι' αυτό σπούδασα και με αυτό ασχολούμαι ήδη σε επαγγελματικό επίπεδο», απάντησε σχετικά.
Ο Βασίλης Κόλλιας έχει ένα ακόμα μάθημα μπροστά του για να πάρει το πτυχίο του από το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ενώ για τη φετινή περίοδο έχει ως πρώτο στόχο τη διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει 19 με 20 Μαΐου στην Μίκρα της Θεσσαλονίκης. Μεγάλο εμπόδιο; Όχι η προπόνηση όπως θα πίστευε κανείς, αλλά το πως θα καλυφθούν τα έξοδα για το πρωτάθλημα...
Ο Βασίλης Κόλλιας προπονείται καθημερινά στο Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων της ΕΓΟ. Κι είναι ο μόνος Πατρινός, μαζί με τον προπονητή του, που κάνει ακόμα υψηλές επιδόσεις, κάθε μέρα στου Λαδόπουλου...

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ετικέτες

Υποστήριξη: SilkTech