Ο έρωτας με την πυγμαχία και ο Παναγιώτης Βγενόπουλος

Τρίτη, Μάρτιος 13, 2018 - 6:15μμ

Εδώ και λίγα 24ωρα έχει κρεμάσει στο στήθος του το 4ο μετάλλιό του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχία. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Βγενόπουλο της Παναχαϊκής, που στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μετά από αγώνα ολίγων, ούτε 40, δευτερολέπτων στην κατηγορία +91κ., δείγμα ασφαλώς του ταλέντου του. Είχαν προηγηθεί, το χάλκινο πέρυσι στο παιδικό, το χρυσό το 2016 στο παιδικό και το ασημένιο το 2015 στο παμπαίδων.

Ο Παναγιώτης Βγενόπουλος είναι ένας από τους 10-15 το πολύ Πατρινούς πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος που στέφθηκαν πρωταθλητές και στο παιδικό και στο εφηβικό πρωτάθλημα. Κι όπως όλα δείχνουν ο μικρός χρυσοθήρας έχει μέλλον μπροστά του. Άλλωστε δεν σκοπεύει να παρατήσει το ρινγκ.
Εδώ και έξι χρόνια, από τότε που πήγαινε Δημοτικό, η καθημερινότητά του περιλαμβάνει ένα δίωρο στην Παναχαϊκή. Κάθε μέρα, όλη τη βδομάδα, όλους τους μήνες, έξι χρόνια!

«Είναι μοναδικό άθλημα, ξεδίνεις στην προπόνηση πάνω στο ρινγκ. Ότι ένταση, νεύρα, πίεση και άγχος κι αν έχεις, όταν μπεις μέσα από τα σχοινιά, τα αφήνεις όλα εκεί πάνω», εξήγησε την προσήλωση του στο μποξ.

Ο Παναγιώτης Βγενόπουλος είναι μαθητής της Β' Λυκείου και κάνει όνειρα για το μέλλον. Θέλει να γίνει γυμναστής, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσει την πυγμαχία: «Θα το πάω όσο αντέξω, όσο μ' αντέξει, μέχρι το τέλος. Την έχω ερωτευτεί, μου ανταπέδωσε με δύο χρυσά τους κόπους μου. Με μάγεψαν αυτές οι διακρίσεις και θα συνεχίσω και για άλλες», απάντησε σχετικά ο Παναγιώτης Βγενόπουλος.

Μίλησε για τους στόχους του, είπε πως είναι πρόκληση η συμμετοχή στο πρωτάθλημα των ανδρών, και γιατί όχι, το βάθρο και το χρυσό μετάλλιο. Και επειδή δεν αρέσκεται σε μεγάλα λόγια, αρνήθηκε να εξωτερικεύσει το όνειρό του για μια συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση με την Εθνική μας ομάδα.

Έβαλε την κάσκα και τα γάντια κι έφυγε σφαίρα για το ρινγκ. Τον περίμενε ο προπονητής του Νίκος Πλέας, ένα ακόμα δίωρο προπόνησης ήταν προ των πυλών. Ένα από τα εκατοντάδες στην καριέρα του, που το βοήθησαν να φτάσει τόσο ψηλά, να καμαρώνει για τα τέσσερα μετάλλια και τους δύο χρυσούς τίτλους του πρωταθλητή Ελλάδας κι από κει ψηλά να τον καμαρώνουν οι δικοί του, οι φίλοι του, οι συναθλητές του!


ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech