Ο αρχηγός του Ναυτικού Ομίλου Πατρών

Πολλές οι μορφές του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, μα λίγες ξεχωρίζουν όπως ο Ανδρέας Γεωργιάδης.

Το παρατσούκλι του ήταν «Κάπος», από το ιταλικό «Capo» που σημαίνει Αρχηγός. Ετσι τον φώναζαν όλοι: Κάπος! Ηταν ο ηγέτης του ΝΟΠ, ακόμα και τα χρόνια που διοικούσε τον Ομιλο ο κολοσσός Βασίλης Μαραγκόπουλος, το κουμάντο έκανε ο Γεωργιάδης. Λίγοι ξέρουν πως βγήκε το παρατσούκλι του.

Κάποια στιγμή, τη δεκαετία του '50, αποφασίζει να πάει ο ΝΟΠ για φιλικά στην Ιταλία. Για να ενισχύσει την ομάδα, προσκαλεί τον φίλο του Ανδρέα Γαρύφαλλο να παίξει όπερ κι εγένετο. Ο Γεωργιάδης ήταν αρχηγός της αποστολής, οι Ιταλοί τον προσφωνούσαν «Capo», που τελικά του έμεινε!

Ο Γεωργιάδη, αθλητής της ΕΑΠ, την αγάπησε όσο λίγοι. Μάλιστα είχε βάλει στόχο ζωής να συγχωνευτούν τα δύο σωματεία, που θυμίζουμε για ένα διάστημα είχαν «κοινή» διοίκηση, δηλαδή ο πρόεδρος του ΝΟΠ ήταν αντιπρόεδρος της ΕΑΠ και αντίστοιχα ο πρόεδρος της ΕΑΠ, αντιπρόεδρος στον ΝΟΠ. Προχωρημένη σκέψη για κείνη την εποχή που δεν προχώρησε. Επεσε σε κοντόφθαλμους παράγοντες. Ο Αι-Διονύσης και το Τσιβδί απείχαν πάρα πολύ όπως αποδείχθηκε.

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης σπούδασε Νομική, όμως δεν πήρε ποτέ το πτυχίο του. Εγκατέλειψε τις σπουδές του κι ενώ βρισκόταν επί πτυχίο. Σταμάτησε και αφοσιώθηκε στον ΝΟΠ!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech