Κι ύστερα ξέσπασε ο Πόλεμος

Πριν και μετά το ματς

Η δεύτερη περίοδος στην ιστορία του Αχαϊκού ποδοσφαίρου, δηλαδή από την ίδρυση της ΕΠΣΑ το 1927 μέχρι το 1940, ολοκληρώθηκε άδοξα λόγω του Β' παγκοσμίου Πολέμου.

Ένα από τα τελευταία παιχνίδια ήταν αυτό ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό (1-2), ενώ το τελευταίο έγινε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 1940. Ήταν για το πρωτάθλημα πόλεων και η Μικτή Πάτρας υποδέχθηκε στο γήπεδο της Παναχαϊκής τη Μικτή Πειραιά (3.30μ.μ., διαιτητής ο Χατζόπουλος).

Ο Πειραιάς κέρδισε 3-1 με γκολ των Βαγιακάκου, Γόδα και Ναματερού (και οι τρεις του Ολυμπιακού), ενώ για τη Μικτή Πάτρας σκόραρε ο Λούης της Παναχαϊκής.

Η Μικτή Πάτρας έπαιξε με τους Κωστόπουλο, Γκίκα, Κούκα, Συριόπουλο, Κομνηνό, Μελιλά, Λούη, Αρναούτη, Στεφάνου, Σκλήρη, Αγγελόπουλο και η Μικτή Πειραιά με τους εξής: Αριστείδης Λούβαρης (ο πατέρας του παράγοντα του Ολυμπιακού, Γιώργου), Ζάκας, Αϊντούκοβιτς, Γεωργάτος, Βαγιακάκος, Μπόλκας, Καλλίτσης, Γόδας (εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου), Λαζόπουλος, Συμεωνίδης, Αναματερός.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Τα δημοσιεύματα, ανήμερα και την επομένη του αγώνα, προέρχονται από τον "Νεολόγο" (αρχείο Μουσείου Τύπου Ενώσεως Συντακτών ΗΕΠΗΝ)

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech