Η Ολυμπιάδα Νο 2 στην Ελλάδα!

Η Ολυμπιάδα σε ακμή!

Tα σωματεία που καλλιέργησαν τον κλασικό αθλητισμό στην Πάτρα και στην Αχαΐα, μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν ήταν πολλά. Η αρχή, ως γνωστόν, έγινε το 1891 με τον Παναχαϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, δηλαδή την Παναχαϊκή.

Τα τελευταία χρόνια όμως είχαμε την ίδρυση πολλών νέων σωματείων, είναι χαρακτηριστικό πως το 2022 υπαρχαν στην Αχαΐα συνολικά 18 σωματεία στίβου.

Από το 1891 όμως ο αριθμός σωματείων του Νομού που καλλιέργησαν τον στίβο ήταν πάνω από 50!

Από όλα αυτά η Ολυμπιάδα έφτασε στην μεγαλύτερη διάκριση, αναφορικά με την ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ! Το 1994 ήταν στη 2η θέση, την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ σωματείο από την Αχαΐα.

Ακόμα, το 1993 ήταν 4η, το 1992 5η και το 1995, 8η!

ΛΕΖΑΝΤΑ
Mία από τις σημαντικότερες φουρνιές που ανέδειξε ο πατραϊκός κλασικός αθλητισμός και που έστειλε την Ολυμπιάδα στην 2η θέση της πανελλήνιας αξιολόγησης. Σε αποστολή για σχολικούς πρωτάθλημα διακρίνονται οι: Γιώργος Σολάκης, Θανάσης Δούβρης, Γιάννης Γαλάνης, Αγγελική Αντωνοπούλου, Νίκος Αθανασόπουλος, Αντώνης Χατζηγεωργίου, Θεώνη Διαγουρτά, Κασσιανή Δημοπούλου, Φιλιώ Σολάκη, Λευτέρης Θανόπουλος, Γιώργος Παπανδρεόπουλος, Μαρίνα Οικονομοπούλου, Ανδριάνα Φωτακοπούλου, Αριστέα Δημητροπούλου.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech