Το αξιακό σύστημα της Κατερίνας Αλαμπασύνη

Τετάρτη, Απρίλιος 4, 2018 - 6:08μμ

Δεν είναι αυτονόητο πως όλοι όσοι υπηρετούν τον αθλητισμό έχουν τις ίδιες αθλητικές αξίες, το αξιακό σύστημα του καθενός διαφέρει. Και όσο πιο εμπορικός και οικονομικά εξαρτώμενος γίνεται ο αθλητισμός, τόσο πιο πολύ υστερούν στην ιεραρχία οι αθλητικές αξίες.

Μία από τις περιπτώσεις αθλητή που υπηρέτησε, πριν από τα ρεκόρ και τις νίκες, τις αξίες του αθλητισμού είναι η παλιά πρωταθλήτρια στίβου του Εσπέρου, Κατερίνα Αλαμπασύνη.

Εδώ και 15 σχεδόν χρόνια έχει φύγει από την Πάτρα και μοιράζεται τη ζωή της μεταξύ Σέφιλντ, Καβάλας και Θεσσαλονίκης. Απόφοιτος Νοσηλευτικής Σχολής έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, στον κλάδο της διοίκησης υγείας, και πλέον είναι επιστημονική συνεργάτης στην μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία Uni-farma. Kι όσο βρίσκει χρόνο προπονείται όσο μπορεί!

«O αθλητισμός γαλουχεί προσωπικότητες. Ο ισορροπημένος πρωταθλητισμός, αυτόν που έμαθα από μικρό παιδί. Πρώτα χτίζαμε καλές προσωπικότητες και μετά χτίζαμε τις βάσεις για ρεκόρ και πρωτιές. Αυτά τα προτερήματα πρέπει να διδάσκονται και σήμερα στα νέα παιδιά. Οι νέοι αθλητές θα πρέπει να ξέρουν και να μάθουν να χάνουν. Η ήττα και η αποδοχή της, είναι θεμέλιο του αθλητισμού, η παραίτηση από την προσπάθεια όμως, δεν είναι. Μεγαλώσαμε με σκοπό την αυτοβελτίωσή μας, άρα να αγαπάμε τον εαυτό μας», είπε η Κατερίνα Αλαμπασύνη.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΙΤΛΟΙ
Η Κατερίνα Αλαμπασύνη κατέκτησε 11 μετάλλια στην καριέρα της στα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου. Τέσσερα ως παγκορασίδα, τρία ως κορασίδα, τρία ως νεάνιδα και άλλο ένα, ως νέα, κυρίως στα 1.500μ., πάντα με τη φανέλα του Εσπέρου (προπονητής της ο Κώστας Κουβαράς). Έχει δύο χάλκινα μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς σχολικούς αγώνες και μία 4η θέση σε παγκόσμιους παιδικούς αγώνες. Είναι ακόμα και σήμερα κάτοχος του ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών σε έξι αγωνίσματα (1.500μ. νέων, 1.500μ. νεανίδων, 1.5000μ. κορασίδων, 1.000μ. παγκορασίδων Α', 1.500μ. παγκορασίδων Α' και στην σκυτάλη 4Χ80μ. Χ 150μ. Χ 300μ. Χ 600μ παγκορασίδων Α').

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech