Ξεκινούν οι ακαδημίες του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών

Πέμπτη, Αύγουστος 31, 2023 - 7:43μμ
Το νέο αίμα!

Οι Ακαδημίες ποδηλασίας του Π.Ο. Πατρών ανοίγουν και φέτος τις πύλες τους για παιδιά ηλικίας από 5 έως 13 ετών!

"Σας περιμένουμε να γνωρίσετε καλύτερα το όμορφο άθλημα της ποδηλασίας μέσα από το παιχνίδι, να σας διδάξουμε οδηγική ασφάλεια πάνω στο ποδήλατο και να μάθουν τα παιδιά μας το“Ευ αγωνίζεσθαι".
Οι εγγραφές είναι δωρεάν και με κάθε εγγραφή δώρο ένα μπλουζάκι προπόνησης" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Έναρξη ακαδημιών από Δευτέρα 4/9/23.
Υπεύθυνος Ακαδημίας: Παναγιώτης Λαϊνάς 6934844637

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών είναι αθλητικός σύλλογος της Πάτρας που καλλιεργεί το άθλημα της ποδηλασίας. Ιδρύθηκε στις 8 Απριλίου 1971 με πρωτοβουλία του ποδηλάτη της Ε.Α. Πατρών Ευάγγελου Διαμαντόπουλου και πρώτο πρόεδρο τον Παναγιώτη Κοντογιάννη και αντιπρόεδρο τον Ευάγγελο Διαμαντόπουλο. Αμέσως με την ίδρυση του εγγράφηκαν 15 αθλητές και συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Πατρών [2][3]. Ήταν από τους πρωτεργάτες και ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας το 1973.

Με τον Π.Ο. Πατρών έχουν αγωνιστεί πολλοί μεγάλοι ποδηλάτες , πανελληνιονίκες βαλκανιονίκες και μεσογειονίκες ανάμεσα τους οι ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο Κανέλλος Κανελλόπουλος, ο Λάμπρος Βασιλόπουλος, ο Βασίλης Αναστόπουλος, ο Λουκάς Καταπόδης, και ο Ελευθέριος Διαμαντόπουλος. Μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου η 1η θέση στη Γενική βαθμολογία το 1993 και το 2003 , πρωταθλητής Ελλάδος το 2005 στο ομαδικό σπρίντ , πρωταθλητής Ελλάδος το 2005 στο αγώνισμα ζευγών δρόμου . Το 2004 βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Από το 1978 διοργανώνει ανελλιπώς το διεθνή γύρο Θυσίας στην διαδρομή Πάτρα - Καλάβρυτα.

Υποστήριξη: SilkTech