Βίντεο - ντοκουμέντο με τους δολοφόνους του πρώην χορηγού της Παναχαϊκής

Τετάρτη, Οκτώβριος 30, 2019 - 12:34μμ

Οι δράστες της αιματηρής επίθεσης του 49χρονου επιχειρηματία στο Χαϊδάρι καταγράφηκαν σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας, να φεύγουν από το σημείο, στιγμές αφού είχαν γαζώσει με καλάσνικοφ τον πατέρα τριών παιδιών, μέσα στο εν κινήσει αυτοκίνητό του.

Εμπλοκή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έπειτα από νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες για τη μαφιόζικη ενέδρα στο Χαϊδάρι. Η ΕΛΑΣ ερευνά γιατί τον 49χρονο που πυροβόλησαν άγνωστοι μέρα μεσημέρι, τον συνόδευε μηχανή με δύο άνδρες αστυνομικούς, που ήταν αστυνομικοί εκτός υπηρεσίες, ανταπέδωσαν τα πυρά στους δράστες και εικάζεται ότι εργάζονταν άτυπα ως προσωπική φρουρά του επιχειρηματία.

Το απόγευμα της Τρίτης ο 49χρονος επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας, στον οποίο έστησαν καρτέρι θανάτου στο Χαϊδάρι υπέκυψε στα τραύματά του. Υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο κι έπειτα εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας πολλαπλά τραύματα.

Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο, προέρχονται από όπλα αστυνομικών, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν ότι «βρισκόμασταν εκτός υπηρεσίας και πυροβολήσαμε κατά των δραστών, οι οποίοι ωστόσο διέφυγαν».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Δημήτρης Μ. απασχολούσε συνολικά τέσσερα άτομα στην ασφάλειά του, ενώ πρόσφατα είχε διατυπώσει σε συνομιλητές του τη βούλησή του να προχωρήσει σε θωράκιση του αυτοκινήτου του (σ.σ. εμφανίζεται να ανήκει σε συνεταίρο του) φοβούμενος προφανώς μια εναντίον του επίθεση.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας εξάλλου δεν ήταν άγνωστος στους αστυνομικούς, ούτε όμως και στους κόλπους των επιχειρηματιών της «νύχτας». Το 2016 ενδεικτικά, η αντιπροσωπεία καφέ που διατηρούσε στο Χαϊδάρι είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης. Η έκρηξη είχε σημειωθεί τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές, όχι όμως και τραυματισμοί. Παλαιότερα, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπορίας. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί έπειτα από καταγγελία δύο αλλοδαπών γυναικών στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας. Στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό τού είχε επιβληθεί εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’90 είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές για πιθανή εμπλοκή του σε υποθέσεις «προστασίας» καταστημάτων και χαρτοπαικτικών λεσχών. Στο επίκεντρο της ίδιας έρευνας είχε βρεθεί και ο Σπύρος Παπαχρήστου, ο  απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ που τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου 2018 δολοφονήθηκε έξω από ταβέρνα στα Μεσόγεια. Ο τελευταίος διατηρούσε ισχυρότατα ερείσματα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., είχε στενές σχέσεις με ισχυρούς επιχειρηματίες αλλά και άτομα από τον χώρο της νύχτας με «βαριά» βιογραφικά. Ο Δημήτρης Μ., θύμα της χθεσινής επίθεσης, περιγράφεται από τους γνωρίζοντες ως «δεξί χέρι» του Σπύρου Παπαχρήστου και το άτομο που κληρονόμησε το δίκτυο των σχέσεων και επαφών του. Εκεί αναμένεται να αναζητήσουν οι αστυνομικοί τις απαντήσεις για το κίνητρο της δολοφονίας του 49χρονου, χθες στο Χαϊδάρι...

Υποστήριξη: SilkTech