Βάσανα που 'χουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Πάτρα...

Τετάρτη, Απρίλιος 25, 2018 - 1:55μμ

Πολλά και ποικίλλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις της Πάτρας. Οικονομικά και όχι μόνο.

- Το πάλαι ποτέ κολυμβητήριο της Αγυιάς παραμένει ως μοναδική εστία βρομιάς και μόλυνσης στην είσοδο της πόλης.
- Το γήπεδο των Προσφυγικών, από το 2001 που ανακατασκευάστηκε και ήταν η έδρα του Πατραϊκού στη Β' Εθνική, πέρασε διάφορα στάδια κλεισίματος, επαναλειτουργίας, απαξίωσης και -εδώ και χρόνια- οριστικού (μέχρι την επόμενη ανακατασκευή του) κλεισίματος.
- Κλειστό είναι και το βοηθητικό στο «Τόφαλος», αυθαίρετο, σεισμόπληκτο, Κύριος οίδε πως, πότε και εάν θα επαναλειτουργήσει.
- Κλειστό είναι και το υπόγειο στο «Τόφαλος» καθώς απαγορεύτηκε η λειτουργία του λόγω έλλειψης πυρασφάλειας. Χρειάζονται χιλιάδες ευρώ για να τοποθετηθεί σύστημα πυρασφάλειας και να εγκριθεί η επαναλειτουργία του. Μιλάμε για έναν τεράστιο χώρο (ίση έκταση με το ισόγειο γυμναστήριο) που εξυπηρετούσε δεκάδες σωματεία και αθλητές, διαφόρων αθλημάτων.


Μη νομίσετε πως και τα ιδιωτικά πάνε πίσω.
- Το γήπεδο της Παναχαϊκής έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά θέματα με τη στατικότητα στο πέταλο και πολλά ακόμα.
- Διεκδικούμενο καθεστώς υπάρχει στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ, με δικαστική διαμάχη με τον ΝΟΠ, αλλά και πρόσφατη υποσημείωση του οικοπέδου για υπόθεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
- Το ναυταθλητικό κέντρο του ΝΟΠ βρίσκεται στον αέρα. Και δεν είναι τα μόνα...

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech