Τόκιο 2020: Στα ύψη η αξία των αναμνηστικών!

Τετάρτη, Μάιος 13, 2020 - 10:01πμ

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να μείωσε τη δουλειά που θα είχαν τα καταστήματα με τα αναμνηστικά, οι διοργανωτές όμως αναμένουν μεγάλα κέρδη από αυτά ακόμα και αν οι Αγώνες τελικώς ακυρωθούν.

Ο καθηγητής αθλητικών επιχειρήσεων του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας Ντέιβιντ Κάρτερ υποστηρίζει ότι δε περίπτωση που τελικώς ακυρωθούν οριστικά οι Ολυμπιακοί τα αναμνηστικά τους θα αποκτήσουν πολύ μεγάλη αξία. Οι διοργανωτές παρά την αναβολή των Ολυμπιακών για το 2021 αποφάσισαν να διατηρήσουν την επωνυμία Tokyo 2020 στο branding. «Πολλοί θα δουν τα προϊόντα αυτά σαν ένα αναμνηστικό που αντιπροσωπεύει όλα αυτά που συνέβησαν το 2020 παγκοσμίως» αναφέρει ο Κάρτερ.

Τα προϊόντα αυτά, από μασκότ και ομπρέλες μέχρι και chop sticks, αναμενεται να φέρουν έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και οι διοργανωτές ελπίζουν να αυξήσουν και κατά 100.000.000 τα έσοδα από τις πωλήσεις επιπλέον προϊόντων. Με τους Αγώνες να είναι αβέβαιοι ακόμα και μετά την αναβολή τους, πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δε θα πρέπει να διεξαχθούν αν δεν υπάρχει εμβόλιο, ο Κάρτερ υποστηρίζει πως είναι ότι καλύτερο για τα 90 καταστήματα που έχουν άδεια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν έσοδα.

Όσον αφορά τη διατήρηση της επωνυμίας Tokyo 2020 οι χορηγοί υποστήριξαν αυτή την κίνηση. Οι χορηγίες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών έφτασαν τα 3,3 δισεκατομμύρια μόνο από τους τοπικούς συνεργάτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΟΕ έλαβε περίπου 100.000.000 δολάρια από κάθε ένα από του 14 μακροχρόνιους συνεργάτες της, όπως η Ιntel και η Toyota.

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech