Θριαμβευτική παρουσία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας για τον ΑΟΠ Ερμής

Τετάρτη, Φεβρουάριος 26, 2020 - 3:52μμ

Ο ΑΟΠ Ερμής πρωταγωνίστησε για μία ακόμα φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας που έγινε στις 22 και 23 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αναδεικνύοντας έτσι το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών του. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών πραγματοποιήθηκε στη κεντρική σάλα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, σε μια εντυπωσιακή διοργάνωση και έναν εξαντλητικό αγώνα δυο ημερών.

Στο σύνθετο τόξο ανδρών ο Ζαχαράκης Ανδρέας επιβεβαίωσε το προηγούμενο μετάλλιο του κάνοντας μια δυνατή εμφάνιση στο γύρο κατάταξης ανεβάζοντας την προσωπική του επίδοση, ενώ την δεύτερη μέρα στη φάση των αποκλεισμών κατάφερε να αποκλείσει τους αντιπάλους του και να βρεθεί στον μικρό τελικό κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς.

Ο Ζαχαράκης ανήκει στους επίλεκτους αθλητές της εθνικής ομάδας τοξοβολίας ενώ προετοιμάζετε εντατικά με τον προπονητή του Μάνθο Στρεμμένο για τον επερχόμενο αγώνα πρόκρισης για τον πρώτο του διεθνή αγώνα.

Η πολυπρωταθλήτρια Τσαβαχίδου Μαρούσα επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο και την 2η θέση, αφού κατάφερε να αποκλείσει τις συν αθλήτριες της, έφτασε στον μεγάλο καθηλωτικό τελικό διεκδικώντας τον τίτλο σε ένα αγώνα που πραγματικά έκοβε την ανάσα.

Να σημειωθεί πως ο αγώνας στήθηκε για πρώτη φορά στα πρότυπα των παγκόσμιων διοργανώσεων με alternate shoot, εναλλάξ βολές. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κος Συναδινός όσο και ο ομοσπονδιακός προπονητής συνεχάρησαν την αθλήτρια του πατρινού συλλόγου για την εμφάνιση της.

Πέρα όμως από τους ατομικούς τίτλους η Τσαβαχίδου και ο Ζαχαράκης διεκδίκησαν και το μικτό ομαδικό, και αν και τερμάτισαν με την υψηλότερη επίδοση στο γύρο κατάταξης, ηττήθηκαν από την ομάδα του Απόλλωνα με δυο πόντους. Κατάφεραν να προκριθούν στον μικρό τελικό και να διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο αφήνοντας πίσω τους τον παραδοσιακά νικητή της κατηγορίας Εκηβόλο.

Συνολικά οι αθλητές του Μάνθου Στρεμμένου κατέκτησαν και τις 3 κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν, επιβεβαιώνοντας την σοβαρή δουλειά που γίνεται στον πολυνίκη πλέον σύλλογο της πόλης μας.

Υποστήριξη: SilkTech