Τελικά ποιος Πατρινός έχει τα περισσότερα μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα

Σάββατο, Οκτώβριος 13, 2018 - 10:30πμ

Προκλήθηκε ενδιαφέρον από το δημοσίευμα του sportin.gr πως ο Νίκος Ηλιόπουλος, πατρινός πρωταθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής έφτασε τα 59 μετάλλια (χρυσά, ασημένια και χάλκινα) σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα της ΕΓΟ!

Εντυπωσιακή η συγκομιδή, που ξεκίνησε το 2001 στο πρωτάθλημα παμπαίδων και συνεχίστηκε στο παίδων, στο εφήβων και στο ανδρών, είτε στο σύνθετο ατομικό, είτε στα έξι επί μέρους όργανα.

Είναι εντυπωσιακή η επίδοση, ο Νίκος Ηλιόπουλος είναι ο κορυφαίος πατρινός στη σχετική λίστα, καθώς από το 1896 έως σήμερα κανένας άλλος γυμναστής δεν έχει κατακτήσει περισσότερα μετάλλια.

Όμως τι γίνεται στα άλλα σπορ; Στην Πυγμαχία προηγούνται οι Κλεάνθης Βασιλείου και ο Αντώνης Τσινάκης με 13, στον πινγκ πονγκ και στο σκάκι δεν προκύπτει αθλητής που να ξεπερνάει τις 2-3 δεκάδες, ομοίως και σε άλλα ατομικά αθλήματα. Ίσως οι πατρινοί πολυνίκες της ποδηλασίας, όπως ο Λάμπρος Βασιλόπουλος με καμιά 35αριά, ο Βασίλης Αναστόπουλος (26) κλπ, να έχουν ξεπεράσει τα 30-40 μετάλλια.

Ο στίβος (όπου είναι δύσκολη τέτοιου είδους διάκριση, λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού) έχει τον δικό του βασιλιά, τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο που σταμάτησε στα 40!

Μένει μόνο η κολύμβηση και ναι, καλά το καταλάβατε!
The Oskar goes to... Νόρα Δράκου και Κρίστελ Βουρνά!

Οι δύο κορυφαίες κολυμβήτριες στην ιστορία της Πάτρας (και όχι μόνο) έχουν θρονιαστεί στη λίστα με τους κορυφαίους πολυνίκες αθλητές της Πάτρας. Η Νόρα Δράκου έχει μέχρι στιγμής 85 μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα, τέσσερα λιγότερα έχει η Κρίστελ Βουρνά 81.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech