Το ταξίδι της Αστραπής στην Κορέα συνεχίζεται

Κυριακή, Ιούλιος 21, 2019 - 10:35μμ

Το ταξίδι στην Κορέα για την αποστολή τάε κβον ντο της Ασραπής συνεχίζεται!

Την Κυριακή ο προπονητής Χρήστος Αντωνακοπουλος μαζί με τους αθλητές Αλέξη Μιχαλόπουλο και Σωτήρη Μιχόπουλο βρέθηκαν στην Kukkiwon της Σεούλ, το μέρος στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι παγκόσμιοι αγώνες ταεκβοντό! Πρόκειται για τη καρδιά του αθλήματος, ένας χώρος με τεράστια ιστορία και αξία !

Αυτός ο χώρος βέβαια δεν έχει μόνο ιστορική σημασία αλλά και ακαδημαϊκή, αφού εκεί φοιτούν και λαμβάνουν το πτυχίο τους όλοι οι κορεάτες δάσκαλοι του ταεκβοντό! Σε αυτό το χώρο παράλληλα επίλεκτοι αθλητές από όλα τα πανεπιστήμια της Νοτίου Κορέας, απαρτίζουν την καλύτερη επιδεικτική ομάδα ταεκβοντό παγκοσμίως (demonstrational team)!

Ο προπονητής και οι αθλητές  είχαν τη τιμή και την τύχη να παρακολουθήσουν μια απ' τις προπονήσεις τους, να τους γνωρίσουν, να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους και να βιώσουν από κοντά για άλλη μια φορά προσωποποιημένες τις αρχές του ταεκβοντό που αυτοί οι αθλητές ενσωματώνουν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αξιών που έχουν αυτοί οι αθλητές είναι πως όταν αναφέρθηκαν οι διακρίσεις του προπονητή και των αθλητών μας στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο ( μέλη της εθνικής ομάδας, πανελλήνιοι, Πανευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι πρωταθλητές) τα μέλη της ομάδας του Kukkiwon έδειξαν το σεβασμό και τον θαυμασμό τους μέσω μιας υπόκλισης και χειροκροτώντας τους Έλληνες!

Η ταπεινοφροσύνη, η μαχητικότητα και η πειθαρχία είναι πυλώνες της πολεμικής αυτής τέχνης και το ταξίδι σκοπεύει να μεταφέρει πίσω στους αθλητές μας στην Ελλάδα όλες αυτές τις αξίες!

Πέρα από τις καθημερινές προπονήσεις, είχαν τη τιμή να παρευρεθούν σε μια απ' τις μεγαλύτερες ακαδημίες ταεκβοντό της χώρας, την ακαδημία Yong In στην Pyongyang της Κορέας!

Ο Χρήστος Αντωνακόπουλος είχε την ευκαιρία να διδάξει μικρούς και μεγάλους αθλητές της ακαδημίας (σύνολο 7 γκρουπ!) αλλά και να διδαχθεί από τον δάσκαλο και παλιό φίλο της Αστραπής, Park Yong Woo.

Ο Park έχει επισκεφτεί την Ελλάδα και έχει διδάξει στο σύλλογο μας για 6 ολόκληρους μήνες! Συμπεριλαμβανομένων των αθλητών που δίδαξε ήταν και ο Χρήστος Αντωνακοπουλος.

Άλλη μια πολύτιμη εμπειρία προστέθηκε σε αυτό το μεγάλο ταξίδι που θα ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα!

Υποστήριξη: SilkTech