Τα τέσσερα μεγάλα ρεκόρ της Μουρτά, της Μπελιμπασάκη και της Παπαλαζάρου

Τρίτη, Ιούλιος 10, 2018 - 7:14μμ
Η Δέσποινα Μουρτά της Ολυμπιάδας

Μία από τις καλύτερες κούρσες στα 400μ. γυναικών όλων των εποχών στην Ελλάδα, έγινε το Σάββατο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, στο πλαίσιο των «Τοφαλείων».

Η Μαρία Μπελιμπασάκη έγραψε σήμερα ιστορία αφού κατάφερε να γίνει η δεύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στα 400μ. με 51.14, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και την φέρνει στην δεύτερη θέση όλων των εποχών, πίσω από το 50.56 της Φανής Χαλκιά. Είναι η 5η επίδοση φέτος στην Ευρώπη και παράλληλα ρεκόρ Παμπελοποννησιακού Σταδίου όλων των εποχών. Το προηγούμενο είχε η Αμερικανίδα Μόνικα Χέντερσον με 51.38 από το 2006.

Στην ίδια κούρσα η Δέσποινα Μουρτά της Ολυμπιάδας ήταν 2η με νέο ατομικό ρεκόρ 53.12. Η επίδοση είναι ασφαλώς ρεκόρ συλλόγου αλλά και ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών, προηγούμενο της ίδιας με 53.79 από το 2017. Τα ρεκόρ της πρωταθλήτριας της Ντίνας Μπορνιβέλη είναι εις διπλούν, αφορούν τόσο την κατηγορία νέων γυναικών όσο και αυτή των γυναικών!

* Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων, η Μυρτώ Παπαλαζάρου του Κούρου έκανε νέο ρεκόρ Αχαΐας στο έπταθλο κορασίδων με 4.018 βαθμούς. Εντυπωσιακό το ρεκόρ, πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς πως το προηγούμενο είχε από το 2001 με 3.990 βαθμούς η Αντωνία Στέργιου της Ολυμπιάδας (προπονητής και των δύο ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech