Τα σενάρια για τον Προμηθέα στο φινάλε του Basketball Champions League

Παρασκευή, Φεβρουάριος 1, 2019 - 7:31πμ

H πρώτη θέση του 4ου ομίλου μπορεί να απομακρύνθηκε για τον Προμηθέα, μετά την ήττα των Αχαιών από τη Νεπτούνας, αλλά δε χάθηκε, καθώς με υπέρβαση επί ιταλικού εδάφους και ήττα της Μπεσίκτας από την Ολίμπια στη Λουμπλιάνα, τότε το σκηνικό ανατρέπεται.

Στην κορυφή του ομίλου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Βίρτους Μπολόνια με 22 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Μπεσίκτας (21β.) και ο Προμηθέας Πατρών (21β.), με τις τρεις ομάδες να έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους «16».

Για να «τερματίσει» στην πρώτη θέση η ομάδα του Μάκη Γιατρά θα πρέπει στην 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League, απέναντι στην πρωτοπόρο Βίρτους Μπολόνια (6/2), να πανηγυρίσει ένα «διπλό» με διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων (σ.σ. είχαν ηττηθεί με 85-95 στην Πάτρα) και την ίδια στιγμή να ελπίζει σε εκτός έδρας ήττα της Μπεσίκτας από την Ολίμπια.

Αν όμως η ελληνική ομάδα ηττηθεί ή κερδίσει με διαφορά μικρότερη των δέκα πόντων και η Μπεσίκτας ηττηθεί από την Ολίμπια τότε θα καταλάβει τη δεύτερη θέση.

Σε τριπλή ισοβαθμία με τους Ιταλούς και τους Τούρκους τότε θα... κατρακυλήσει στην τρίτη θέση, ενώ σε κάθε άλλο σενάριο (σ.σ. σε ισοβαθμίες με τους υπόλοιπους διεκδικητές της τέταρτης και τελευταίας θέσης) στην τέταρτη.

Σε πλασάρισμα του στις θέσεις 3-4 θα βρει απέναντι του στη φάση των «16» μία πιο ισχυρή ομάδα, που θα προκύψει από κλήρωση, ενώ θα έχει και μειονέκτημα έδρας, το οποίο θα αποτελέσει όπλο των Αχαιών αν τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κλήρωση για τη φάση των «16» δεν υπάρχει περιορισμός χώρας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech