Τα... ρέστα του για την πρόκριση (21:00) ο Προμηθέας στη Βενετία

Τρίτη, Ιανουάριος 28, 2020 - 11:52πμ

Ο Προμηθέας Πατρών δοκιμάζεται απόψε (21:00, live στο sportin.gr) στο Palasport Taliercio κόντρα στη Βενέτσια και θέλει τη νίκη ώστε να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά του EuroCup. 

Η ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Βενέτσια στο «Δ. Τόφαλος» με σκορ 68-70 δεν αφήνει περιθώρια για νέα απώλεια στον Προμηθέα που διεκδικεί τη συμμετοχή τους στα playoffs του EuroCup όπως έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ο Μάκης Γιατράς.

Οι Ιταλοί μετρούν πέντε σερί νίκες στο γήπεδο τους όπου δέχονται 68.5 πόντους, τους λιγότερους από κάθε άλλη ομάδα που συμμετέχει φέτος στη διοργάνωση. Με τη φανέλα της Βενέτσια θα κάνει το ντεμπούτο του ο Άντριου Γκάουντλοκ, ο 31χρονος σούτινγκ γκαρντ με θητεία στο ΝΒΑ (Λέικερς, Ρόκετς) και την EuroLeague (Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι, Αρμάνι Μιλάνο).

Η Βενέτσια συμμετέχει για δεύτερη φορά στο EuroCup μετά από τη σεζόν 2015-16 ενώ προέρχεται από την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος Ιταλίας στην 74χρονη ιστορία της.

Η ομάδα του Βάλτερ Ντε Ραφαέλε άρχισε τις υποχρεώσεις της με δυο ήττες από την Παρτίζαν στη Βενετία και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Κράσνονταρ κι εν συνεχεία σημείωσε οκτώ συνεχόμενες νίκες, τερματίζοντας στην κορυφή του Group B!

Στο ρόστερ της δεσπόζει ο «δικός» μας Μάικ Μπράμος, ο οποίος εντάχθηκε στη Βενέτσια το 2015 έπειτα από την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό, έχοντας καθοριστική συμβολή στους τελευταίους τρεις τίτλους της Βενέτσια (δυο πρωταθλήματα και το FIBA Europe Cup).

Φέτος ο 33χρονος φόγουορντ μετράει 11.5 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ σε 13 συμμετοχές με τη Βενέτσια που φιγουράρει στην έβδομη θέση της κατάταξης στη Serie A με ρεκόρ 10-9.

Group F

Κατάταξη

1. Μπρέσια 2-1

2. Βενέτσια 2-1

3. Προμηθέας 1-2

4. Όλντενμπουργκ 1-2

* Στα προημιτελικά προκρίνονται οι δυο πρώτοι του ομίλου

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

28/1, 21:00 Βενέτσια - Προμηθέας

29/1, 20:15 Όλντενμπουργκ - Μπρέσια

Υποστήριξη: SilkTech