Τα ιστορικά ρεκόρ που πέτυχαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με τις προκρίσεις στους "8" του Conference League

Παρασκευή, Μάρτιος 15, 2024 - 10:05πμ
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πέτυχαν μια σειρά από ρεκόρ χάρη στις σπουδαίες προκρίσεις που πέτυχαν επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Η 14η Μαρτίου ήταν μια σπουδαία βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν είχαν τις πιθανότητες με το μέρος τους (ειδικά οι ερυθρόλευκοι) από τα πρώτα ματς, αλλά ο Δικέφαλος με το 5-1 επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ και οι Πειραιώτες με το 6-1 κόντρα στη Μακάμπι, όλα τους σπουδαία αποτελέσματα, το έφεραν τούμπα και συνεχίζουν στους "8" του Conference League.
Οι δύο ομάδες πέτυχαν σπουδαίες προκρίσεις που θα μείνουν στην ιστορία για πολλούς λόγους. Τόσο για προσωπικά τους ρεκόρ, αλλά και για καλύτερες ελληνικές επιδόσεις, σύμφωνα με το soccerbase.
Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει πρόκριση, αφού είχε χάσει το πρώτο ματς με τρία γκολ. Καμία ομάδα ως τώρα δεν είχε προκριθεί έχοντας χάσει το πρώτο ματς εντός έδρας με δύο ή περισσότερα γκολ εντός έδρας.
Αυτό ήταν το τρίτο του παιχνίδι που πετυχαίνει έξι γκολ στην Ευρώπη και για πέμπτη φορά νικάει με πέντε γκολ διαφορά, η δεύτερη εκτός έδρας.
Ρεκόρ και για τον ΠΑΟΚ
Εξίσου σπουδαία ήταν και η πρόκριση του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος πέρασε στον επόμενο γύρο για πρώτη φορά, αφού έχασε το πρώτο ματς με δύο γκολ διαφορά, εν προκειμένω 2-0 κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ.
Μάλιστα αυτή η νίκη που πέτυχε ήταν η 90η στην ιστορία ενώ με τα πέντε γκολ έφτασε και τα 200 ως γηπεδούχος στην Ευρώπη σε 117 παιχνίδια.

Υποστήριξη: SilkTech