Τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πέμπτη, Μάιος 31, 2018 - 6:48μμ

Με νικητές τον Σωτήρη Ζήκο στους Βετεράνους 40+ και τον Βασίλη Παπαδημητρίου στους Ανεξάρτητους 18+ ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαΐου 2018 το 4ο Ατομικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανεξάρτητων και Βετεράνων 2017-2018 για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι αγώνες έγιναν στην Πάτρα, στην έδρα της ομάδας «ΦΑΕΘΩΝ Πάτρας». Η διοργάνωση των αγώνων έγινε από την Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας του Π.Ο.Φ.Επ.Α. και τελούσαν υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Με σχεδόν 30 συμμετοχές και τις δύο μέρες, οι αγώνες κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Το κλίμα ήταν φιλικό και ευχάριστο, την ίδια στιγμή που το επίπεδο των παικτών ήταν αρκετά ανεβασμένο, ειδικά όσο οι αθλητές προχωρούσαν στα παιχνίδια νοκ-άουτ και στους τελικούς. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός και το θέαμα που παρουσιάστηκε ειδικά στους τελευταίους αγώνες ήταν πολύ όμορφο.

Οι αγώνες των Ανεξάρτητων ξεκίνησαν το Σάββατο το μεσημέρι, σε τέσσερις ομίλους οι οποίοι οδήγησαν στη συνέχεια στα νοκ άουτ με δυνατές διασταυρώσεις ως και τον μεγάλο τελικό που έγινε αργά το απόγευμα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες και τους θεατές. Από τον 1ο Όμιλο προκρίθηκαν οι Παπαδημητρίου και Αντίοχος, από τον 2ο οι Τσιμπλιδάκης και Δημητρακόπουλος, από τον 3ο οι Βασιλόπουλος και Αντωνόπουλος και από τον 4ο οι Καπατσώρης και Τσούβαλης.

Στις διασταυρώσεις που ακολούθησαν, οι Παπαδημητρίου, Αντωνόπουλος, Βασιλόπουλος και Τσούβαλης επικράτησαν των αντιπάλων τους και πέρασαν στην τετράδα. Τα αποτελέσματα των δύο ημιτελικών ήταν Παπαδημητρίου-Αντωνόπουλος 3-0 και Τσούβαλης-Βασιλόπουλος 3-2. Ο μεγάλος τελικός κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και κρίθηκε στα τέσσερα σετ, με νικητή τον Βασίλη Παπαδημητρίου επί του Τσούβαλη με 3-1. Ο μικρός τελικός ανέδειξε στην τρίτη θέση τον Βασιλόπουλο, που επικράτησε με 3-0 του Αντωνόπουλου.

Η τελική κατάταξη:

1η θέση: Παπαδημητρίου Βασίλης

2η θέση: Τσούβαλης Κωνσταντίνος

3η θέση: Βασιλόπουλος Φίλιππος

Την Κυριακή το πρωί διεξήχθη η κατηγορία των Βετεράνων αθλητών. Από τους τέσσερις ομίλους προέκυψε η οκτάδα των αθλητών (Ζήκος Σωτήρης - Μπίκας Κώστας, Ζορμπαλάς Σπύρος - Δημάκης Γιάννης, Ζήκος Κώστας - Δημάκης Γιώργος και Θεοδώρου Διονύσης - Γκουσέτης Δημήτρης), οι οποίοι προσπάθησαν στη συνέχεια να προκριθούν στην τετράδα από τους αγώνες «χιαστί» που ακολούθησαν.

Τα περισσότερα παιχνίδια ήταν συναρπαστικά και αμφίρροπα, από αθλητές υψηλού επιπέδου, που χάρισαν πολύ όμορφες στιγμές σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Τελικά στην τετράδα προκρίθηκαν οι Ζήκος Σωτήρης, Δημάκης Γιώργος, Ζήκος Κώστας και Ζορμπαλάς Σπύρος. Στον πρώτο ημιτελικό ο Σωτήρης Ζήκος κέρδισε 3-0 τον Γιώργο Δημάκη και στον άλλο ο Ζορμπαλάς επικράτησε του Κώστα Ζήκου με 3-1.

Έτσι στον τελικό συναντήθηκαν τα δύο αρχικά φαβορί, ο Σωτήρης Ζήκος και ο Σπύρος Ζορμπαλάς. Νικητής αναδείχθηκε ο Ζήκος με 3-1 σετ, σε ένα παιχνίδι εντυπωσιακό, δυναμικό, επιθετικό, με ωραίες φάσεις και αγωνία. Στο μικρό τελικό, νικητής αναδείχθηκε ο... έτερος Ζήκος, νικώντας τον Δημάκη με 3-0.

Η τελική κατάταξη:

1η θέση: Ζήκος Σωτήρης

2η θέση: Ζορμπαλάς Σπύρος

3η θέση: Ζήκος Κώστας

Τέλος η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΟΦΕΠΑ Δυτ. Ελλάδας αναφερει:

"Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές που μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συμμετείχαν στους αγώνες και ανέβασαν ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο των παιχνιδιών.

Σίγουρα, όμως, το επίπεδο θα ήταν ακόμα πιο υψηλό και οι αγώνες θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέροντες αν οι συμμετοχές ήταν περισσότερες, κάτι που ευχόμαστε να συμβεί στο επόμενο αντίστοιχο τουρνουά.

Επίσης ευχαριστούμε την ομάδα ΦΑΕΘΩΝ Πάτρας για την παραχώρηση της αίθουσας των αγώνων.

Τέλος ευχαριστούμε την εταιρεία Herbalife Nutrition και την υπεύθυνη κ. Λάζαρη για τη χορηγία ενεργειακών ροφημάτων και για τις λοιπές προσφορές της προς τους συμμετέχοντες αθλητές".

Υποστήριξη: SilkTech