To συνέδριο του ΝΟΠ

Σάββατο, Νοέμβριος 17, 2018 - 3:35μμ

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται το Συνέδριο της ΕλλΕΕΔΑΑ με συνδιοργανωτή τον ΝΟΠ και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δείτε τις δηλώσεις του Βασίλη Τουντόπουλου στο achaia

Με βοηθό την σύγχρονη τεχνολογία και την επιστημονική ανάλυση των δεδομένων η δουλειά του προπονητή και η οργάνωση των ομάδων βρίσκεται πλέον σε άλλο επίπεδο. Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για τον σχεδιασμό και αξιολόγηση των αθλητικών γεγονότων και των ομάδων/αθλητών ήταν το θέμα της 4ης συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο Συνέδριο.

Πολλές αναφορές στην υδατοσφαίριση και στον ΝΟΠ, καθώς στο πάνελ βρισκόταν ένας από τους κορυφαίους πολίστες της πρόσφατης ιστορίας της ελληνικής υδατοσφαίρισης ο Αντώνης Αρώνης Antonis Aronis, που σήμερα είναι τεχνικός σύμβουλος στην ΚΟΕ και έχει ταυτίσει την παρουσία του με την ανάδειξη του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Από πλευράς ΝΟΠ ο έφορος ιστιοπλοΐας Ανδρέας Σάνης και ο προπονητής των ακαδημιών πόλο Μιχάλης Μπαρτζελάς, που αναφέρθηκαν στα δειλά πρώτα βήματα του Ομίλου να εισάγει μεθόδους καταγραφής δεδομένων και αξιολόγησης για τον καλύτερο σχεδιασμό.

Πολύ θετικό αποτέλεσμα από την συζήτηση, η αμοιβαία επιθυμία και το ενδιαφέρον που αναδείχθηκαν από την συζήτηση για την έναρξη συνεργασίας του ΝΟΠ με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Ανδρουλάκη Γιώργο, για ανάπτυξη μεθόδων καταγραφής και ανάλυσης στατιστικών δεδομένων για την υδατοσφαίριση. Αν προχωρήσει αυτή η ενέργεια, το τμήμα υδατοσφαίρισης του ΝΟΠ μπορεί να αποτελέσει το μοντέλο μελέτης σε αυτόν τον τομέα, κάτι που επιδοκίμασε και ενθάρρυνε ο Αντώνης Αρώνης. Είναι βέβαιο ότι η διοίκηση του ΝΟΠ θα επιζητήσει άμεσα και με ιδιαίτερο ζήλο αυτή την δράση, που έχει την δυναμική να εξασφαλίσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους.

Στην συζήτηση παρευρέθηκαν :
Ανδρουλάκης Γιώργος, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Παν.Πατρών
Αρώνης Αντώνης, Τεχνικός Σύμβουλος Υδατοσφαίρισης ΚΟΕ
Σουφλιάς Θανάσης, Συντονιστής προγράμματος «Νους Προμηθέας»
Μπαρτζελάς Μιχάλης, προπονητής ακαδημιών υδατοσφαίρισης ΝΟΠ
Σάνης Ανδρέας, έφορος ιστιοπλοΐας ΝΟΠ
Ξουρής Δημήτρης, ανάλυση δεδομένων ΠΑΕ Παναχαϊκής

Υποστήριξη: SilkTech