Το Σύγχρονο Ποδόσφαιρο παρουσιάζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την ΕΠΣ Αχαΐας

Παρασκευή, Δεκέμβριος 14, 2018 - 8:01πμ

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με την υποστήριξη των Πρυτανικών Αρχών, της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Φυσικής Αγωγής του Γυμναστηρίου, και σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οργανώνει και θα πραγματοποιήσει την 5η Επιστημονική Αθλητική Ημερίδα με θέμα: «Προπονητική και Σύγχρονο Ποδόσφαιρο».

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιστημονικών δράσεων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης αθλητικής ποδοσφαιρικής κοινότητας της Αχαΐας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (Πανεπιστημιούπολη), ώρα 3:30 μ.μ.-8:30 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη για τους συμμετέχοντες. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες και προπονητές του σύγχρονου Ποδοσφαίρου, θα παρουσιαστούν συστήματα καταγραφής και διαχείρισης προόδου νέων αθλητών καθώς και το πρόγραμμα υποδομών Primavera. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Ημερίδας θα έχει ως εξής:

  • Θεόδωρος Σαββίδης, τεχνικός διευθυντής ακαδημιών Π.Α.Ε. Ξάνθης, Uefa Pro,  (εισήγηση/προπόνηση Μικτών Ομάδων Ε.Π.Σ. Αχαΐας). Θέμα εισήγησης: «Σύγχρονο Ποδόσφαιρο: Θεωρία και πράξη στις αναπτυξιακές ηλικίες»
  • Σωκράτης Οφρυδόπουλος, προπονητής Π.Α.Ε. Παναχαϊκής Γ.Ε .1891. Θέμα εισήγησης: «Τακτική στο Σύγχρονο Ποδόσφαιρο»
  • Ηλίας Κυριακίδης, συνεργάτης προπονητή, υπεύθυνος ανάπτυξης τμημάτων υποδομών Π.Α.Ε. Παναχαϊκής 1891. Θέμα εισήγησης: «Το πνεύμα, η ηρεμία και η συγκέντρωση, προπονούνται»
  • Iωάννης Ασημένιος, Υπεύθυνος ανάπτυξης και προγραμματισμού Athlometrix. Παρουσίαση συστήματος Athlometrix (καταγραφής και διαχείρισης προόδου νέων αθλητών
  • Τεχνική Επιτροπή Ε.Π.Σ. Αχαΐας, πρόγραμμα υποδομών Primavera

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και η Ε.Π.Σ. Αχαΐας, καλούν την Αχαϊκή Ποδοσφαιρική κοινωνία αλλά και τα αθλητικά σωματεία της ευρύτερης περιοχής, να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ημερίδας, να καταγράψουν σύγχρονα δεδομένα προπόνησης, και να μυηθούν σε αξιόλογες και χρήσιμες δράσεις ανάπτυξης, προγραμματισμού και προπονητικής, στο τοπικό και στο σύγχρονο Ποδόσφαιρο.

Υποστήριξη: SilkTech