Στον αέρα τα πρωταθλήματα μπάσκετ λόγω αποχής των κριτών

Τετάρτη, Δεκέμβριος 7, 2022 - 12:00μμ
Αντιδρούν σε απόφαση του υπουργείου Αθλητισμού

Ορατό είναι το ενδεχόμενο μαζικών αναβολών στα πρωταθλήματα μπάσκετ της Ελλάδας, από την Basket League μέχρι τις άλλες εθνικές κατηγορίες ή ακόμη και τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Οι σύνδεσμοι κριτών της χώρας αποφάσισαν μαζική αποχή μετά την απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη να μην τους αναγνωρίσει ως αθλητικό φορέα. Αν δεν αρθεί, θα μπει λουκέτο επ' αόριστον σε όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ.

«Πειθαρχούμε απλά στην απόφαση του κ. Αυγενάκη και αφού δεν μας θεωρεί αθλητικό φορέα, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αθλητικές δράσεις», είναι η θέση του συνδέσμου κριτών, που έστειλαν επιστολές σε Μητσοτάκη, Αυγενάκη και Μενδώνη τονίζοντας πως «... αν δεν ανακληθεί η απόφαση, θα αποχωρήσουμε ευγενικά μέχρι να κριθεί η "ύπαρξή μας" από τα αρμόδια όργανα».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα αναζητώντας μια λύση, ώστε να μην μπει λουκέτο σε όλα τα πρωταθλήματα. Άλλωστε είναι σαφές πως δίχως μέλη στη γραμματεία είναι (δια νόμου) αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων.

Υποστήριξη: SilkTech