Στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση στον τελικό του Παγκόσμιου ο πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος

Πέμπτη, Οκτώβριος 21, 2021 - 7:33πμ
Νίκος Ηλιόπουλος

Πάρα πολύ κοντά στη μεγαλύτερη διεθνή διάκριση της καριέρας του έφτασε ο Νίκος Ηλιόπουλος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Κιτακιούσου, στην Ιαπωνία, όπου έχασε στο νήμα την πρόκριση για τον τελικό του σύνθετου ατομικού ανδρών. Παράλληλα, ο πρωτοεμφανιζόμενος Σταύρος Γκίνης πέτυχε ένα τιμητικό, υψηλό πλασάρισμα στους κρίκους, έστω και αν έμεινε έξω από τους φιναλίστ του αγωνίσματος.

Ο πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος πάλεψε μέχρι τέλους για την είσοδό του στην προνομιούχο 24άδα του σύνθετου ατομικού, έχοντας συγκεντρώσει 77,431 βαθμούς (έδαφος: 12,500 β., πλάγιος ίππος: 11,166 β., κρίκοι: 13,133 β., άλμα: 13,766 β., δίζυγο: 13,533 β., μονόζυγο: 12,833 β.) κατά την πρώτη από τις δύο ημέρες του προκριματικού ανδρών.
Ωστόσο, έχασε στο φινάλε το πολυπόθητο εισιτήριο για μόλις 0,168 β., τερματίζοντας στην 26η θέση, η οποία πάντως αποτελεί με διαφορά την υψηλότερη κατάταξή του στις συνολικά επτα συμμετοχές του στον θεσμό.
Στον τελικό του σύνθετου ατομικού ανδρών, την Παρασκευή (22/10), θα είναι 2ος αναπληρωματικός.

Το όνειρο της πρόκρισης σ’ έναν τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος πήρε αναβολή και για τον Σταύρο Γκίνη, ο οποίος στο ντεμπούτο του σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική ανδρών κατέκτησε τη 17η θέση μεταξύ των υποψήφιων φιναλίστ στους κρίκους με 13,666 βαθμούς. Λίγο χαμηλότερα, στην 22η θέση των κρίκων με 13,400 β., τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Σε ό,τι αφορά στους εκπροσώπους της Κύπρου, ο Ηλίας Γεωργίου προκρίθηκε ως 7ος στον τελικό του σύνθετου ατομικού με 82,364 βαθμούς, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και ο Μάριος Γεωργίου έμειναν μια ανάσα μακριά από τον αντίστοιχο τελικό του δίζυγου, στον οποίο θα είναι αμφότεροι αναπληρωματικοί.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος δηλωσε σχετικά:

Η καλύτερη επίδοση στην καριέρα μου μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή ,όταν γνωρίζω ότι για 0.200 έχασα την είσοδο μου στους τοπ 24.
Είμαι χαρούμενος για την επίδοση μου γιατί ξέρω πως πάλεψα μέχρι το τέλος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε έναν αρκετά ιδιαίτερο αγώνα.
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου σε όλο αυτό το ταξίδι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Υποστήριξη: SilkTech