Στην Αθήνα η τελική φάση του Europa League;

Παρασκευή, Μάιος 22, 2020 - 2:31μμ

Η UEFA κάνει ζωηρές σκέψεις να συμπυκνώσει σε μονά παιχνίδια την συνέχεια των νοκ άουτ του Champions και του Europa League.

Στις σκέψεις της υπάρχει η διεξαγωγή Final 4 ή (ακόμη πιθανότερο) και Final 8 σε μία πόλη, που θα φιλοξενήσει τις τέσσερις ή τις οκτώ ομάδες αντίστοιχα, ενώ ένα ακραίο σενάριο θέλει να γίνονται στην ίδια πόλη ακόμη και οι εκκρεμείς αναμετρήσεις των «16».

Υπάρχει πιθανότητα η τελική φάση του Europa League να φιλοξενηθεί στην Αθήνα, λόγω και του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός είναι στον… προθάλαμο των προημιτελικών του Europa League έχοντας έρθει ισόπαλος 1-1 με την Γουλβς στον πρώτο αγώνα των «16».

Η UEFA είχε αναθέσει τον τελικό του Europa League στο Γκντανσκ, ωστόσο στην Πολωνία τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορωνοϊό είναι πολύ περισσότερα από την Ελλάδα. Ανασταλτικό παράγοντα για την επιλογή της Αθήνας αποτελεί το γεγονός ότι ειδικά στην περίπτωση που επιλεγεί ένα format με Final 8, τότε είναι δύσκολο να γίνει στην ελληνική πρωτεύουσα, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά μεγάλα γήπεδα και προπονητικά κέντρα για να καλύψουν τις ανάγκες των κλαμπ.

Η UEFA έχει ως καταληκτική ημερομηνία για ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την 30η Αυγούστου, καθώς ειδικά για το Europa League υπάρχει και η επιβράβευση του νικητή με την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Υπενθυμίζεται πως η δράση στο Europa League διακόπηκε όταν είχαν διεξαχθεί τα έξι από τα οκτώ πρώτα ματς των «16» της διοργάνωσης, ενώ δεν είχαν δώσει κανέναν αγώνα τα ζευγάρια Ίντερ-Χετάφε και Σεβίλλη-Ρόμα. Τα αποτελέσματα των έξι πρώτων αγώνων ήταν: Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1, Μπασακσεχίρ-Κοπεγχάγη 1-0, Ρέιντζερς-Λεβερκούζεν 1-3, Βόλφσμπουργκ-Σαχτάρ 1-2, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βασιλεία 0-3 και ΛΑΣΚ-Μαν. Γιουνάιτεντ 0-5.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Υποστήριξη: SilkTech