Στην Αμαλιάδα (20:00) για το «διπλό» σωτηρίας

Σάββατο, Φεβρουάριος 16, 2019 - 1:41μμ

Το δεύτερο «διπλό» στη χρονιά ψάχνει ο Απόλλωνας Coffeebrands στην Αμαλιάδα. Οι «μελανόλευκοι» φιλοξενούνται από τον Κόροιβο στο κλειστό της Ήλιδας για την 18η αγωνιστική της Α2 Εθινικής μπάσκετ των ανδρών.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στη ζώνη των πλέι άουτ και θέλουν, αφού γλιτώσουν οριστικά την απευθείας πτώση στη Β’ Εθνική, να αποφύγουν και την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ παραμονής.

Ο Απόλλωνας παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο τη νέα χρονιά, έχοντας τρία στα τρία στην έδρα του, ψάχνει όμως και ένα «διπλό» που θα του δώσει ψυχολογία αλλά και αγωνιστικά εφόδια στο «κυνήγι» της σωτηρίας χωρίς άγχη και περιπέτειες.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι, αν εξαιρέσουμε την αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νίκαια, ο Απόλλωνας έχει χάσει τα 2 από τα 3 τελευταία παιχνίδια μακριά από την έδρα του, στο τελευταίο σουτ, και από ομάδες που είναι εκτός πλέι άουτ.

Ο Κόροιβος έχει μία νίκη περισσότερη από τους «μελανόλευκους» (7 έναντι 6) και είναι και μία θέση ψηλότερα, στην 12η. Ο Απόλλωνας αυτή τη στιγμή απέχει δύο νίκες από την απευθείας παραμονή.

Στο ματς του πρώτου γύρου ο Κόροιβος είχε περάσει από την Περιβόλα με 64-63, γεγονός που σημαίνει ότι σε περίπτωση νίκης του Απόλλωνα, και ο ένας πόντος είναι αρκετός για να πιάσει και να προσπεράσει την ομάδα της Αμαλιάδας στην βαθμολογία.

Σε αντίθετη περίπτωση δε, ο Κόροιβος όχι μόνο ξεφεύγει δύο νίκες, αλλά σε πιθανό συναπάντημα των δύο ομάδων στα πλέι άουτ, θα θέλει μία ακόμα για να παραμείνει στην κατηγορία και μάλιστα με διαφαινόμενο πλεονέκτημα έδρας.

Το τελευταίο στοιχείο κάνει ακόμα πιο κρίσιμη την αναμέτρηση για την Απόλλωνα.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, λόγω του φινάλε της κανονικής διάρκειας στην Α2 βόλεϊ των ανδρών, που θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο.

Υποστήριξη: SilkTech